AlgemeenAchtergrond

LeasePlan wil weer op eigen benen

LeasePlan, de eerste financiële instelling die vorig jaar gebruikmaakte van de garantieregeling van de staat, heeft gisteren succesvol een lening geplaatst van 500 miljoen euro.

Dat maakte het autoleasebedrijf vandaag bekend. LeasePlan ziet de lening als een belangrijke stap om weer op eigen benen te staan en geen gebruik meer te maken van de staatsgarantie.

De obligatielening heeft een looptijd van twee jaar en is geplaatst bij Europese institutionele beleggers. Financieel topman Guus Stoelinga van LeasePlan spreekt in een toelichting van een teken van diep vertrouwen in LeasePlan. Hij maakt daarbij wel de kanttekening dat dit niet betekent dat de financiële crisis voorbij is. De kosten zijn voor het bedrijf ‘nog steeds significant hoger’ dan voor de crisis.

Minister Wouter Bos van Financiën riep vorig jaar een garantiepot van 200 miljard euro in het leven voor banken. LeasePlan, sinds 1993 in het bezit van een banklicentie, ging in november een regeling aan voor 1,5 miljard euro. Later maakten ook ING, SNS, NIBC en Fortis Bank Nederland gebruik van de garantieregeling.

Beheer
WP Admin