AlgemeenNieuws

Landbouwdivisie DuPont ziet omzet groeien

Wilmington – De landbouwdivisie van chemieconcern DuPont heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 3,4 miljard dollar (2,8 miljard euro), 13 procent meer dan een jaar geleden. De stijging is voor 7 procentpunt het gevolg van prijsverhogingen en voor 6 procentpunt toe te schrijven aan een hoger verkoopvolume. De brutowinst steeg met 100 miljoen dollar tot 926 miljoen dollar (766 miljoen euro).

De omzet van zaadverdelingsbedrijf Pioneer steeg met 12 procent. DuPont rapporteert sterke verkopen van sojazaad en maiszaad in Noord-Amerika. De omzet met gewasbeschermingsmiddelen is 15 procent gegroeid. Over het eerste halfjaar komt de totale omzet uit op 7,5 miljard dollar (6,2 miljard euro), 15 procent meer dan een jaar eerder.

DuPont profiteert ook van de acquisitie van de Deense producent van voedingsingrediënten Danisco. Door de overname verdubbelde de omzet van de divisie Biowetenschappen tot 300 miljoen dollar (248 miljoen euro). De goede prestaties van de landbouwdivisies compenseren ruimschoots de mindere verkopen van divisies die industriële chemicaliën en materialen produceren. De totale omzet steeg met 7 procent tot 11 miljard dollar (9,1 miljard euro).

Beheer
WP Admin