AlgemeenNieuws

Landbouwbeurs ATH breidt uit

Biddinghuizen – De tweede editie van de grote agrarische vakbeurs Agrotechniek Holland (ATH) wordt groter dan de eerste. Dat meldt de organisatie op basis van de binnenstromende inschrijvingen voor de beurs, die in september dit jaar plaatsvindt in Biddinghuizen.

Agrotechniek Holland in Biddinghuizen wordt gezien als vervanger van de Landbouw RAI. De eerste editie in 2010 trok ruim 51.000 bezoekers en 220 deelnemers. Het publiek zag meer dan 2.500 landbouwmachines van ruim 400 merken.

Volgens beursmanager Willem Bierema pakken veel trekkermerken, werktuigfabrikanten en leveranciers van stal- en melktechniek opnieuw groots uit.

Verder neemt een flink aantal bedrijven dit jaar grotere stands dan in 2010, zoals De Vor/Fendt, Mechatrac, Reesink, Zonna, Lely en Zonderland. Ook zijn er nieuwkomers zoals Coenders Lottum, Stihl, O. de Leeuw, Husqvarna en Hissink. Daarnaast gaat een aantal aanbieders voor de melkveehouderij die in de Mechahal stonden, dit jaar (veelal groter) buiten exposeren in een gecentreerd veehouderijcluster. Hieronder zijn Brouwer, Gea Westfalia, Beerepoot, SAC en Spinder. ”Hierdoor hebben we nu al besloten om voor deelnemers drie in plaats van twee expositievelden te gebruiken”, aldus Bierema.

In totaal is 18 hectare beschikbaar. Ook dit jaar worden er weer machines gedemonstreerd. De beurs vindt van 5 tot en met 8 september plaats op het Walibi-terrein in Biddinghuizen.

Beheer
WP Admin