AlgemeenAchtergrond

Kredietstatus Vreba-Hoff slecht

De kredietstatus van Vreba-Hoff Dairy Development is bijzonder slecht.

Dat blijkt uit een rapportage van kredietbeoordelaar Dun & Bradstreet.

Vreba-Hoff is één stap verwijderd van het meest risicovolle niveau, meldt het Financieele Dagblad. Het emigratiebedrijf van Van Bakel en Van der Hoff krijgt een 4 op de schaal van 5.

Vreba-Hoff verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Banken, boeren en leveranciers hebben de firma voor de rechter gedaagd omdat niet aan de betalingsverplichtingen is voldaan. De coöperatieve Amerikaanse landbouwbank AgStar Financial Services heeft op meerdere melkveebedrijven beslag laten leggen. Het gaat vooral om leasebedrijven van Vreba-Hoff.

Vreba-Hoff was de emigratiebemiddelaar voor tientallen Nederlandse melkveehouders die afgelopen jaren naar de VS zijn geëmigreerd. Een deel van de boerengezinnen is (deels) teruggekeerd naar Nederland. Andere boeren hebben financiële problemen. Het Financieele Dagblad publiceerde gisteren nieuwe aantijgingen. Koos den Ouden zegt in de krant dat Vreba-Hoff hem een rendement voorgespiegelde van 48 procent. Hij is een van de veehouders die berooid terugkeerde.

Al eerder beschuldigden boeren Vreba-Hoff in het Agrarisch Dagblad van oplichting en zelfverrijking. Vreba-Hoff wijst de beschuldigingen van de hand.

Beheer
WP Admin