AlgemeenAchtergrond

Kraft bereidt zich voor op vijandig bod op Cadbury

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft Foods is bezig met de voorbereidingen van een vijandig overnamebod op Cadbury.

Dat stelt de Britse zondagskrant Sunday Times.Volgens de krant is bestuursvoorzitter Irene Rosenfield bezig de laatste hand te leggen aan een vijandig bod van 10,5 miljard pond sterling (11,8 miljard euro) dat binnen tien dagen op tafel moet liggen.

Kraft, bekend van onder meer chocolademerk Milka en Philadelphia-smeerkaas, heeft van het Britse Takeover Panel, dat als arbiter optreedt bij overnames, tot 9 november de tijd om een formeel bod uit de brengen op Cadbury. Na het verstrijken van die deadline hebben de Amerikanen een half jaar lang geen mogelijkheid om de Britse chocoladeproducent in te lijven.

Dinsdag maakt Kraft de derdekwartaalcijfers bekend, maar het is onwaarschijnlijk dat het overnamebod dan al bekend zal zijn.

Analisten verwachten dat Kraft een iets hoger bod zal uitbrengen dan omgerekend de eerder geboden 745 pence per aandeel. Er is volgens de marktvorsers ook weinig reden voor een zogeheten knock-out-bod aangezien geen andere bieders zich gemeld hebben. Het aandeel Cadbury sloot vrijdag op 770 pence per aandeel, waarmee de marktwaarde voor het concern uitkomt op 10,6 miljard pond sterling. Verwacht wordt dat het Britse concern opnieuw het bod zal afwijzen.

Kraft is na het Zwitserse Nestlé het grootste levensmiddelenbedrijf ter wereld en is ook bekend van Lu, Toblerone en Côte d’Or. Cadbury maakt onder meer Dairy Milk-chocolade en Stimorol-kauwgum.

Beheer
WP Admin