PluimveeNieuws

Kip van Morgen wint aan marktaandeel

Het omzetaandeel van Kip van Morgen-kuikens van slachterijen aan de Nederlandse retail lag in week 40 van dit jaar (begin oktober) op 11,9%. Dat bleek uit een presentatie van Kees van Oers, directeur Agribusiness van Plukon, tijdens een pluimveesymposium voor studenten in Dronten.

De verschillende Kip van Morgen-concepten hebben daarmee voor een flinke verschuiving in de markt gezorgd. In week 40 van 2014 lag dit aandeel nog op 1%. Toen was net het eerste Kip van Morgen-concept, de ‘Hollandse kip’, door Albert Heijn geïntroduceerd.

Omzetaandeel regulier kippenvlees gedaald

Het groeiend marktaandeel van Kip van Morgen-concepten gaat ten koste van het reguliere segment. Het omzetaandeel van de afzet van regulier kippenvlees in de Nederlandse retail bedroeg tot en met week 40 72,2%, ten opzichte van 84,3% in diezelfde periode van 2014.

Aandelen scharrel- en biologische kip gegroeid

De aandelen van scharrel- en biologische kip hadden niet te lijden onder de opmars van de Kip van Morgen. Het aandeel scharrel groeide met 0,9 procent naar 12,9 procent in week 40 van 2015, en het aandeel biologisch groeide met 0,3 procent naar 3 procent.

Beheer
WP Admin