AlgemeenAchtergrond

Kinderen willen geen Mexicaanse griepprik

De meeste kinderen willen geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

Zij vinden een prik niet nodig. Dat gaven zij aan in een zondag uitgebracht onderzoek van het Jeugdjournaal, dat ruim tweeduizend kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud ondervroeg. Maandag maakt de Gezondheidsraad bekend of de deskundigen vinden dat jonge kinderen moeten worden ingeënt.

Het merendeel van de kinderen is niet bang ziek te worden. Een kwart heeft dit najaar al griep gehad, maar slechts een klein deel denkt dat het de Mexicaanse was.

Een kwart van de jongens en meisjes wil liever geen prik omdat ze er bang voor zijn. Een kleinere groep denkt dat de inenting toch niet helpt. Diegene die voor vaccinatie zijn, willen niet ziek worden en een ander niet besmetten, gaven zij aan in het onderzoek.

De kinderen proberen verspreiding van de griep op verschillende manieren te voorkomen. De helft probeert vaker de handen te wassen. Ook gebruiken ze papieren zakdoekjes en niezen zij in de elleboog.

De griep raakt vooral jonge kinderen. Het RIVM maakte de afgelopen week bekend dat in totaal zeventien mensen, onder wie twee meisjes van 3 en 5 jaar oud en een 6-jarig jongetje, zijn overleden aan de griep.

Beheer
WP Admin