AlgemeenNieuws

Keus en Mollink gestopt met veetransport naar Turkije

Almelo – Veetransporteur Keus en Mollink uit Almelo is gestopt met veetransporten naar Turkije. Dat zegt Henkjan Keus.

Na kritiek van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals over een transport heeft de transporteur besloten geen vrachten te laden, tot hij afspraken heeft over een extra tussenstop bij een stal in Roemenië. ”De problemen waar Eyes on Animals op doelt, zijn ontstaan omdat een transport bij de grens twee dagen werd staande gehouden door de douane. Daar hebben wij als transporteur geen invloed op”, aldus Keus. Hij wil de actievoerders tegemoet komen door in Roemenië een stal te zoeken waar de dieren uitgeladen kunnen worden, zodat de wagens van nieuw stro kunnen worden voorzien. ”Een tussenstop in Bulgarije kan niet, daar mogen dieren in verband met dierziektebestrijding niet afgeladen worden. We hebben nu een stal op het oog in Roemenië, net voor de Bulgaarse grens.”

Keus en Mollink is nu in overleg met de stal en met de opdrachtgevers van de transporten, die moeten instemmen met de extra stop. Dit kost ongeveer 1.000 euro per vracht en 24 uur extra reistijd. ”Als we dit niet geregeld krijgen, stoppen we met de transporten naar Turkije. Ik heb 25 auto’s, waarvan er 10 op Turkije rijden. We staan nu met de Turkse transporten erg in het negatieve daglicht. Ik wil niet dat mijn bedrijf hierdoor kapot gaat.”

Dit weekend heeft Keus en Mollink vijf vrachten Hongaarse runderen voor de Turkse markt niet getransporteerd. ”Maar ik weet dat deze transporten nu door anderen zijn uitgevoerd. De dieren gaan dus alsnog gewoon naar Turkije”, aldus de transporteur.

Beheer
WP Admin