VarkensNieuws

KDV start tweede fase antibioticaproject

Oudewater – De Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is gestart met de tweede fase van het innovatieprogramma antibioticavrije keten.

In deze tweede fase (de demonstratiefase) is een nulmeting van het antibioticagebruik onder 27 deelnemende bedrijven uitgevoerd. Hiermee kan straks worden gekeken hoe de deelnemers het gebruik hebben verminderd en welk effect dit heeft gehad op de prodcutieresultaten.

De eerste fase (de experimenteerfase) is hiermee afgerond. Deze fase werd begin 2010 gestart met zeven varkensbedrijven. Volgens Hans Verhoeven van KDV waren in deze eerste fase al goede resultaten te zien van het reduceren van het antibioticagebruik. “In deze eerste fase hebben we veel kennis opgedaan. Welke maatregelen werken en welke niet. Deze kennis wordt nu gebruikt in de tweede fase”.

KDV is gestart in 1997 met als doel op een duurzame manier varkens te houden. Sindsdien hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Inmiddels is KDV uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen varkenshouders, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin