AlgemeenAchtergrond

Jumbo stopt met verkoop paling

Vanaf volgend jaar gaat er geen paling meer langs de kassa’s van supermarktketen Jumbo.

In navolging van enkele andere supermarkten staakt Jumbo met de verkoop van de vissoort, omdat paling met uitsterven wordt bedreigd en wordt mishandeld. Dat heeft de onderneming aan Wakker Dier laten weten. De dierenwelzijnsorganisatie had om de boycot gevraagd.

Eerder haalden Dirk, Bas, Digros en Jan Linders paling al uit de schappen. Sinds 2007 staat de vissoort op de rode lijst van bedreigde diersoorten.

Bovendien komen palingen op een nare manier aan hun einde. Om ze van hun slijmlaag te ontdoen, worden ze levend in een zoutbad gegooid. Deze doodsstrijd kan volgens een woordvoerster van Wakker Dier wel twintig minuten duren.

Het komt niet als een complete verrassing dat Jumbo Supermarkten geen paling meer wil verkopen. Het winkelbedrijf streeft er al langer naar om alleen duurzame vissoorten in het assortiment te hebben. Niet-duurzame soorten vervangt het door vissen die niet hebben te lijden van overbevissing, vernietigende vangsttechnieken en niet-duurzame kweektechnieken, aldus Jumbo.

Beheer
WP Admin