Sinds 2006 is het mogelijk een AutoTrac-stuurautomaat in andere machinemerken te monteren. - Foto: John Deere MechanisatieNieuws

John Deere-stuurautomaat AutoTrac bestaat 20 jaar

Begin 2000 introduceerde machinefabrikant John Deere de AutoTrac-stuurautomaat. In eerste instantie was deze bedoeld als rechtrijsysteem. In de loop van de jaren werd het systeem verder uitgebreid.

In de beginfase van AutoTrac gaven sommige gebruikers aan dat ze een dergelijke stuurautomaat niet nodig hadden, omdat ze ‘zelf wel in een rechte lijn kunnen rijden’. Al waren er ook gebruikers die de voordelen van een stuurautomaat wel zagen. Tegenwoordig kunnen de meeste agrarische bedrijven niet meer werken zonder een ‘rechtrijsysteem’ oftewel gps-stuurautomaat.

John Deere AutoTrac in vogelvlucht

  • In 2002 startte de fabrikant met de automatische besturing van John Deere-machines met het systeem AutoTrac.

  • Vanaf 2006 werd het mogelijk AutoTrac in andere machinemerken te monteren. Vervolgens werd dit systeem uitgebreid met een RTK-signaal voor meer nauwkeurigheid en snellere signaalbeschikbaarheid.

  • In 2008 introduceerde de fabrikant AutoTrac in combinatie met het systeem iTec Pro. Vanaf dat moment was het mogelijk om automatisch te keren op de kopakker.

  • In 2012, tien jaar na de introductie van AutoTrac, toonde John Deere voor het eerst Active Implement Guidance. Dit systeem houdt trekker en werktuig in hetzelfde spoor. Denk daarbij aan het poten van aardappelen. Een getrokken pootmachine heeft snel de neiging zijn eigen spoor te volgen, Active Implement Guidance stuurt de machine bij.

  • In 2020 volgde AutoPath, waarmee zowel het mechanisatiebedrijf als de machine-eigenaar online de prestaties van de machine en de geleidingslijnen kan bekijken.

  • Dit jaar, in 2022, introduceerde John Deere de zelfrijdende autonome 8R.

Beheer
WP Admin