AlgemeenAchtergrond

Intervet/Schering-Plough

De toonaangevende diergeneesmiddelenfabrikant Intervet kent roerige jaren. De Akzo Nobel-dochter werd in 2007 verkocht aan het Amerikaanse Schering-Plough. Dat bedrijf is op zijn beurt overgenomen door Merck & Co.

Merck zat al samen met Sanofi-Aventis in de veterinaire farmacie via de joint-venture Merial. In 2009 besloot Merck zijn belang in Merial over te doen aan Sanofi-Aventis.

In maart 2010 maakten beide bedrijven bekend dat Merial en Intervet-Schering-Plough worden samengevoegd tot de marktleider in de diergezondheid. Het huidige Intervet/Schering-Plough is vooral sterk in vaccins.

Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren tot de samenvoeging een feit is. Verwacht wordt dat het proces in het voorjaar van 2011 is afgerond, vooral afhankelijk van onder meer het oordeel van de mededingingsautoriteiten van de VS, de EU en andere landen.

Financieel

Bij de intentieverklaring voor de samenvoeging van Merial en Intervet/Schering-Plough is bekendgemaakt dat de waarde van Merial op 8 miljard dollar wordt geschat en van Intervet/Schering-Plough op 8,5 miljard dollar. Merck krijgt 250 miljoen dollar van Sanofi-aventis om het nieuwe veterinaire bedrijf een gelijke eigendomsverhouding van 50/50 te verstrekken.

De wereldmarkt voor diergezondheid wordt geschat op 19 miljard dollar (14 miljard euro); 40 procent daarvan betreft huisdieren en 60 procent landbouwdieren. De verwachting is dat deze markt de komende 5 jaar jaarlijks met 5 procent groeit, vooral door de toenemende vraag naar dierlijke eiwitten en verdere groei van de consumentenvraag naar producten voor huisdierverzorging.

De nieuwe combinatie wordt de marktleider met een gecombineerde omzet van 5,3 miljard dollar. Het nieuwe bedrijf heeft 13.500 mensen in dienst, van wie er 1.700 in Nederland voor Intervet/Schering-Plough werken.

Adres

Intervet/ Schering-Plough
Wim de Körverstraat 35
5831 AN Boxmeer

Website

Intervet/Schering-Plough

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin