AlgemeenAchtergrond

Hogere winst voor Sligro in 2009

Groothandelaar en supermarktbedrijf Sligro Food Group heeft in 2009 een 4,2 procent hogere winst behaald.

Het bedrijf vindt echter de marktomstandigheden te onzeker om concrete verwachtingen uit te spreken voor komend jaar.

Onder de streep hield de onderneming 74 miljoen euro over, gelijk aan de verwachting van analisten. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 98 miljoen euro, zo bleek uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers. Analisten hadden in doorsnee gerekend op een bedrijfsresultaat van 99 miljoen euro. In 2008 behaalde Sligro een bedrijfsresultaat van 99 miljoen euro.

In januari had het concern al de omzetcijfers bekendgemaakt. In totaal bedroegen de inkomsten 2,26 miljard euro.

“In uitdagende marktomstandigheden heeft Sligro de groei in beide segmenten van de markt overtroffen en tegelijkertijd de hoogste nettowinst ooit weten te realiseren”, aldus topman Koen Slippens.

De groothandeltak (Foodservice) was goed voor een bedrijfsresultaat van 93 miljoen euro. Sligro gaat uit van een stabilisatie van deze markt. Door de economische neergang zijn consumenten minder buiten de deur gaan eten. Bovendien ,,zijn de inkomensvooruitzichten en werkgelegenheidsontwikkelingen niet gunstig”, aldus Sligro in het persbericht. Sligro gaat er wel vanuit beter dan de markt te presteren.

De supermarkttak (Foodretail) met de formules EM-Té en Golff, droeg voor 5 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat. Door de reorganisatie die het bedrijf hier uitvoert, wist deze divisie wel een negatief bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar van 2009 om te buigen in een positief resultaat in het laatste halfjaar. Sligro wil onder meer de twee formules samenvoegen. Gesprekken met de veelal zelfstandige ondernemers van de Golff-supermarkten zijn nog gaande. Sligro verwacht een zeer bescheiden groei voor de supermarkten.

De onderneming bestaat komend jaar 75 jaar. Ter ere hiervan zal Sligro een ‘jubileumdividend’ uitkeren over 2009 van 1 euro per aandeel in contanten. In 2008 bedroeg het (keuze-)dividend nog 0,65 euro per aandeel.

Beheer
WP Admin