AlgemeenAchtergrond

Hogere winst voor Sara Lee

Producent van consumentengoederen Sara Lee heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst behaald dan een jaar eerder.

Sara Lee verhoogde donderdag bovendien de verwachting voor de winst voor heel 2009.

De winst kwam uit op 284 miljoen dollar, ofwel 41 dollarcent per aandeel. Vorig jaar behaalde Sara Lee, bekend van onder meer Douwe Egberts-koffie en Pickwick-thee, 230 miljoen dollar in dezelfde periode.

Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van een winst van 90 tot 96 dollarcent per aandeel. Omgerekend is dat een winst van tussen de 623 en 665 miljoen dollar. Eerder verwachtte het bedrijf nog 84 tot 90 dollarcent per aandeel als winst te behalen.

Volgens Sara Lee is het betere resultaat te danken aan goede prestaties in Noord-Amerika en kostenbesparingen. Sara Lee verkocht eerder dit jaar voor 1,275 miljard euro merken als Sanex, Zwitsal en Neutral aan Unilever. Die verkoop moet nog wel worden afgerond. De bedrijven wachten onder meer nog op goedkeuring van mededingingsautoriteiten.

De netto-omzet daalde wel, met 7,4 procent tot 2,6 miljard dollar. Dat was volgens Sara Lee voornamelijk te wijten aan nadelige valuta-effecten, lagere volumes en het afstoten van onderdelen.

Beheer
WP Admin