AlgemeenAchtergrond

Hoera, ik heb tijd over!

Door de vraagstelling ga ik er maar vvanuit dat ik niet direct voor een grote uitbreiding, vergroting van het quotum, ga. Als ik dan moet kiezen, dan ga ik toch voor een mix van enkele opties.

Ten eerste blijf je tijd steken in je eigen bedrijf . Ik ben een koeienboer, dus ga ik zelf insemineren, bekappen, koeien scheren (vooral de uiers en staarten een paar keer per jaar). Als ik dat nog niet zelf kan, ga ik cursussen volgen om deze handelingen net zo goed te kunnen als een professional.

Ik ga de administratie dan zelf doen, ook het voorwerk voor de boekhouder. Ook heb ik nu tijd voor het onderhoud van gebouwen en machines. Ik ga daarnaast een cursus volgen over de techniek van de melkrobot zodat ik kleine storingen en het kleine onderhoud zelf uit kan voeren .
Verder ga ik bij een studieclub voor het bespreken van actuele zaken en om te leren van mijn collega’s. Daarmee voorkom je bedrijfsblindheid, net als van het bezoeken van open dagen (daar kun je van leren hoe het wel of niet moet) , en het bezoeken van koeienkeuringen waardoor ik een beter beeld krijg van mijn eigen veestapel. En natuurlijk is de omgang met andere koeienboeren harstikke mooi, leerzaam en gezellig!

Daarnaast besteed ik natuurlijk ook de tijd aan mijn gezin, zodat man en kinderen ook, waar en wanneer nodig, mijn volledige interesse, steun, hulp en aandacht krijgen. Maar ik moet hier wel bij zeggen dat wij als zelfstandige ondernemers met ons bedrijf aan huis in een luxe positie zitten. Wij kunnen er altijd voor ons gezin zijn, alleen al om de reden dát we er altijd zijn.

Beheer
WP Admin