AlgemeenAchtergrond

Helmondse school weert geiten uit kerststal

De traditionele levende kerststal van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond moet het dit jaar doen zonder geiten en schapen.

De schooldirectie heeft dat besloten vanwege vrees voor de Q-koorts, zei concrector Charles de Theije woensdag naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

In Helmond zijn tot op heden 223 mensen ziek geworden door Q-koorts. “De angst voor Q-koorts zit er duidelijk in”, aldus de conrector.

Volgens De Theije bleef het aantal aanmeldingen van baby’s voor kerststal achter en meldden ouders zich af. Tot dusver doen komend weekeinde zeven baby’s mee. Andere jaren ontvangt de school ongeveer twintig aanmeldingen.

De Helmondse school richt de levende kerststal dit jaar voor de 27e keer in en neemt de beslissing op eigen initiatief en met pijn in het hart. “De geit is ons lievelingsbeest. Ze zorgen voor een levendig beeld.”

In het verleden moest de stal het vanwege mond- en klauwzeer al eens zonder geiten en schapen stellen. Ter compensatie zorgt de school dit jaar voor extra kippen en duiven.

Beheer
WP Admin