AlgemeenAchtergrond

Heemskerk komt met wet tegen sms-diensten

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) komt met wetgeving om misleidende sms-diensten aan te pakken.

Ook wil hij dat de gedragscode rond sms-diensten wordt aangescherpt, zo laat hij de Tweede Kamer vandaag weten in een brief.

In de Kamer vroegen onder meer PvdA en SP afgelopen week opheldering over sms-diensten waarbij met name jongeren ongewild vast kunnen komen te zitten aan een abonnement als ze gebruik maken van een sms-dienst voor ringtones en spelletjes. Volgens onderzoek is een kwart van de jongeren daar weleens het schip mee ingegaan. De staatssecretaris heeft de in 2008 herziene afspraken met onder meer telefoonmaatschappijen en sms-dienstverleners onder de loep genomen en concludeert dat het roer om moet.

Hij wil dat er een einde komt aan de vele klachten over onduidelijke advertenties en onverwacht hoge rekeningen. “Vooral jongeren en andere kwetsbare groepen zijn hiervan maar al te vaak de dupe”, aldus de bewindsman. Daarvoor moet het volgens hem in elk geval ,,essentiële informatie over de dienst of het abonnement” duidelijk worden gemaakt zodat iemand weet dat hij een sms-abonnement aangaat. Bedrijven die zich niet aan de afspraken houden, komen op een zwarte lijst en telefoonmaatschappijen mogen dan geen geld meer voor ze innen.

Beheer
WP Admin