AlgemeenAchtergrond

Groothandels blijven Beter Leven kalfsvlees verkopen

Groothandels Hanos en Sligro blijven het kalfsvlees van VanDrie met het Beter Leven kenmerk verkopen.

Woordvoerders van beide bedrijven nuanceren daarmee het bericht van Wakker Dier dat de groothandels stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees. “We verkopen vanaf nu alleen nog maar rosévlees en het Beter Leven kalfsvlees, maar dat laatste is eigenlijk geen rosévlees”, licht directeur Loek Caradain Van der Zee toe. Van der Zee is verantwoordelijk voor de vleesafdeling van Hanos. Ook een woordvoerder van Sligro zegt verschillende soorten blank vlees met het Beter Leven kenmerk te verkopen.

Beide groothandels ontkennen daarnaast gezwicht te zijn voor de campagne van Wakker Dier. “We verkochten al lang geen blank kalfsvlees zonder Beter Leven kenmerk meer”, stelt de Sligro-woordvoerder. “Wij zijn gestopt toen ook supermarkten ermee stopten en hebben dat ook aan Wakker Dier laten weten toen ze hun campagne op ons richtten. Het bericht verbaasde me, blijkbaar vonden ze het nu tijd voor wat publiciteit en willen zij de credits voor onze beslissing.” Caradain deelt deze mening. “Wij willen dit voor ons zelf, we streven altijd naar duurzame productie maar het moet wel haalbaar zijn. Wij laten ons niet onder druk zetten door organisaties als Wakker Dier.”

Ook Makro zou volgens Wakker Dier het assortiment kalfsvlees aangepast hebben, het bedrijf was echter nog niet voor een reactie beschikbaar.

Lees ook: Groothandels staken verkoop blank kalfsvlees

Beheer
WP Admin