AlgemeenNieuws

Greenery: minder omzet naar Duitsland

Barendrecht – The Greenery BV verliest omzet in Duitsland. Het aandeel in de omzet was in 2010 circa 10 procent, tegen 20 procent in 2007.

Dat blijkt uit vergelijkingen van jaarverslagen. Een woordvoerder bevestigt de trend. ”Door de Ehec-crisis zal het aandeel dit jaar nog weer lager zijn, maar het is geen strategie. We trekken ons niet terug uit Duitsland. Het blijft een van onze belangrijkste markten.” Het Verenigd Koninkrijk is de laatste twee jaar de belangrijkste afzetmarkt geweest voor The Greenery BV, dat in 2010 bestond uit handelshuis The Greenery en Coforta Verkoop BV. Een duidelijke verklaring voor de daling kan de woordvoerder niet geven. ”Het is zo gegroeid.”

In het jaarverslag van 2010 staat dat de som van de bedrijfsopbrengsten (waarin ook rekening gehouden is met commissiehandel) ruim 1,8 miljard euro bedroeg. Daarvan werd ruim 194 miljoen euro in Duitsland behaald en 257 miljoen in het Verenigd Koninkrijk. Met deze omzetgegevens is het aandeel van Duitsland gedaald van 14 procent in 2009 naar 10,5 in 2010.

In eerdere jaren maakt de afzetorganisatie melding van een spreiding van de omzet. In 2007 werd zo ruim 20 procent van de omzet in Duitsland gehaald, tegen 18 procent in 2008. In 2009 was dat 11 procent.

Eerder dit jaar zei topman Philip Smits dat door de schaal van The Greenery telers de klap van de Ehec-crisis relatief goed konden doorstaan. Of de daling van het belang van Duitsland als afzetmarkt ertoe leidt dat The Greenery ook minder hard getroffen wordt door de crisis, kon de woordvoerder niet zeggen.

Beheer
WP Admin