AlgemeenNieuws

Greenery kocht al minder van opgestapte telers

Bleiswijk – Handelshuis The Greenery kocht dit jaar al minder glasgroente in van de 81 opgestapte Coforta-telers. Dat bleek maandagmiddag op de persconferentie over het vertrek van de Coforta-telers.

Deze telers kozen twee jaar geleden voor een lossere relatie met het handelshuis, waardoor binnen de coöperatie twee segmenten ontstonden. Eén groep telers bleef nauw verbonden aan het handelhuis The Greenery en een ander deel kreeg meer vrijheid ook andere klanten te beleveren. De opgestapte telers zaten in dit laatste segment.

De doelstelling van onderlinge handel van handelshuis en deze telers werd echter niet gehaald. Vooraf calculeerde Greenery-topman Philip Smits in dat het 20 procent van het volume van deze telers zou inkopen. Er werd maar acht procent ingekocht en dat kwam doordat handel niet tot stand kwam. ”Het is een zakelijke relatie. Als je er beide uitkomst is het prima, beiden houden het recht om buiten de organisatie te kijken.”

Bij de persconferentie zei directeur Danielle Hartog van Coforta Verkoop, het verkoopkantoor van deze opgestapte telers, dat The Greenery nog wel tot de grootste klanten behoorden. ”Vorig jaar verkochten we wel twintig procent, nu niet. The Greenery zat nog wel in de top drie van grootste afnemers. ” Zij sloot niet uit dat de opgestapte telers in de toekomst ook weer zullen verkopen aan The Greenery. ”Het is één markt en grote leveranciers komen elkaar vaak tegen.”

Beheer
WP Admin