header

 

Dé dag over graswinning en goed ruwvoer
kennis | inspiratie | machines

De Grasdag is een dag waarbij praktijk en theorie op het gebied van gras, graswinning en goed ruwvoer samenkomen. Grasdag biedt een zeer gevarieerd programma met workshops, lezingen, demo's, een machinepark en productbeurs, waarbij alle facetten van graswinning aan bod komen. Het melkveebedrijf Grashoek in Grashoek is de plek waar dit alles gaat plaatsvinden op donderdag 11 juni 2020.

lezingen

Lezingen
In de kennisschuur kun je de hele dag aansluiten bij presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer. 

   
machinepark Machinepark
In het machinepark staan de grootste en mooiste machines opgesteld. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine en de specialisten vertellen je graag alle ins en outs over de machines. 
   
workshops
Praktijk workshops
Meerdere keren per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over tips in de kuil, verschillende grasrassen, voermanagement of bodem eigenschappen.
   
productbeurs Productbeurs
Neem een kijkje bij de standhouders met hun nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras. Laat je informeren, stel je vragen en kom netwerken. 
   
demonstraties
Demonstraties
Op verschillende momenten op de dag kun je demonstraties bekijken. Alles komt aan bod van maaien, schudden en harken tot inkuilen, voederwinning en bemesting/onderhoud.
   
rondleiding Rondleiding
Neem een kijkje in de keuken van melkveebdrijf Grashoek. Bekijk de koeien, de stallen en de melkput en krijg tips direct uit de praktijk.

 

 


 

Initiatiefnemers:

boerderij  trekker