header-grasdag

 

Dé dag over graswinning en goed ruwvoer
kennis | inspiratie | machines

De Grasdag 2020 vindt plaats op het prachtige melkveebedrijf Grashoek. Het evenement zal dit jaar nog grootser zijn; meer demonstraties in het gras, de stal en kuil. Meer sprekers in de kennisschuur maar ook in de stal. Van hooibouw oldtimers tot de weide van de toekomst en zelf trekker rijden, de hele dag door is er wat te beleven. Alle facetten van graswinning en goed komen tijdens deze dag aan bod. Met als klap op de vuurpijl live stierdemonstraties georganiseerd door KI Samen.
Tot 11 of 12 juni 2020 in Grashoek!

kennisschuur

Lezingen
In de kennisschuur kun je de hele dag aansluiten bij presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer. Ook in de stal worden doorlopend presentaties gegeven. 

   
machinestraat
Machines
In de machinestraat staan de grootste en mooiste machines opgesteld. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine, de specialisten vertellen je graag alles over de machines. 
   
workshops
Praktijk workshops
Meerdere keren per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of het verbeteren van je bodem.
   
demonstraties Machine demonstraties
Volg de hele dag door live demonstraties: voeren, voer aanschuiven, maaien, schudden, harken inkuilen en nabewerkingen. Bekijk het ruime aanbod merken naast elkaar.
   
productbeurs
Productbeurs
Neem een kijkje bij de standhouders met hun nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras. Laat je informeren, stel je vragen en kom netwerken. 
   
weide van de toekomst Weide van de Toekomst
Zelfrijdende machines, drones en grasland metingen. Verschillende precisietechnieken voor grasland zijn de hele dag door live te bewonderen. 

   
trekkerplein

TREKKER plein
Verschillende trekkers, verreikers en minishovels worden gedemonstreerd. Tussendoor mag je zelf een rondje over het parcours rijden in de trekkers.

   
stierpresentaties Stierdemonstraties
Op het terrein van KI-Samen kun je op verschillende momenten op de dag stierdemonstraties bijwonen. Naast het kunnen zien van de imposante stieren geven medewerkers tips en informatie.
   
oldtimerplein Oldtimers
Nostalgie ten top! Oldtimerclub HTM de Klep zal op het oldtimerplein verschillende hooibouwmachines van vroeger presenteren en aan het werk zetten. 
   
rondleiding
Rondleiding
Tijdens de Grasdag is het hele melkveebdrijf Grashoek vrij toegankelijk. Volg een van vele rondleidingen en hoor alle ins- en outs over dit prachtige bedrijf met ruim 500 melkkoeien. 

 


 

Founding partner:

dlf

Partners:

bosch betonjohn deeresamaszvan vulpenduporttimac agrode heusbarenbrugkamps de wildoci

 

Initiatiefnemers:

boerderij  trekker