praktijkdag gezonde melkveehouderij

 


Op 21 november organiseren de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Boerderij de Praktijkdag Gezonde Melkveehouderij. Een praktische dag vol met workshops van sprekers die met beide benen in de praktijk staan. Het thema 'Praktische tips voor meer weerbare uiers en minder mastitis' staat gedurende het evenement centraal.

Praktische tips voor meer weerbare uiers en minder mastitis

Van de koeien die voortijdig het bedrijf verlaten heeft zo’n 20% een aantasting van de uiergezondheid als reden. Gemiddeld kost mastitis (uierontsteking) een bedrijf per aanwezig dier € 83 (€ 65 – € 182). Des te meer reden om mastitis op uw bedrijf te voorkomen!

Een goede uiergezondheid op het melkveebedrijf is van belang voor koe en melkveehouder. Minder mastitis betekent namelijk minder kosten, minder werk, minder antibioticumgebruik en betere melk.

Tijdens de Praktijkdag Gezonde Melkveehouderij ontdekt u in theorie én praktijk dat eenvoudige aanpassingen in een bestaande situatie een enorme verbetering in de uiergezondheid kunnen geven. Voorkomen is immers beter dan genezen! 

 

Met bijdragen van o.a.:

 

  maria de groot   karien griffioen   anton gosselink

sabine tijs
 
  Maria Groot
DLO Onderzoeker RIKILT
 

Karien Griffioen
Universiteit Utrecht

  Anton Gosselink
Gezondheidsdienst voor Dieren

Sabine Tijs
Gezondheidsdienst voor Dieren

 

 

Bekijk alle sprekers


wijnand


Partners

boehringer ingelheim

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.