AlgemeenAchtergrond

Gemeente wil gedupeerden DSB-drama helpen

De gemeente Medemblik gaat de slachtoffers van het DSB-drama bijstaan.

Eerste stap is een inventarisatie van de problemen die het faillissement aanricht onder rekeninghouders, werknemers en toeleveranciers van de bank, aldus burgemeester Theo van Eijk vandaag.

Volgens de burgemeester is er geen sprake van financiële steun, maar wil de gemeente de gedupeerden in contact brengen met de juiste hulpinstanties. Van Eijk: “We willen er zijn voor mensen die met vragen zitten en ze daar een antwoord op geven. Zo worden bijvoorbeeld ondernemers met vragen in contact gebracht met de Kamer van Koophandel en slachtoffers met psychische problemen met de GGZ.”

Ook roept hij roept minister Wouter Bos van Financiën op om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de status van de betaalrekeningen bij de bank en gedupeerden te laten weten wanneer zij weer over hun geld kunnen beschikken.

De gemeente houdt donderdag een inloopavond voor inwoners. Het faillissement heeft volgens de gemeente ,,grote en emotionele gevolgen voor inwoners van vooral de kernen van Wognum en Opmeer”.

Beheer
WP Admin