AlgemeenAchtergrond

Geen woorden, maar daden

LTO Noord Glaskracht. Spannender en leuker kunnen we het niet maken. En de vraag is of het wel beter kan. Dat moet die nieuwe belangenorganisatie voor de glastuinbouw eerst maar bewijzen – geen woorden maar daden moet nu het credo luiden.

Tot nu toe heeft heeft het gekrakeel in de belangenbehartiging namelijk niet heel veel meer opgeleverd dan mannetjesmakerij. Eigenlijk is alles bij het oude gebleven: het oorspronkelijk afgesplitste Glaskracht gaat nu weer samen met de bron. Er komt zelfs weer een landelijke vakgroep voor de glastuinbouw.

Al moet gezegd dat Frans Hoogervorst en de zijnen, vooral de (hele) grote grote glasbedrijven, voor elkaar hebben wat hen binnen LTO niet lukte. Zo is nu sprake van een echte sectorale belangenbehartiging en wordt de sectorverstijgende zaken keurig door de koepels opgelost. Met de vertegenwoordiging en zeggenschap in het algemeen bestuur zit het ook wel snor.
Ook zal de contributie niet veel afwijken van wat de telers nu bij Glaskracht betalen. De hoge bedragen die de grote telers moesten betalen in LTO-verband, vormden ooit een van de belangrijkste redenen voor de oprichting van Glaskracht. Nu gaat hun geld rechtstreeks naar de glastuinbouw en lopen boeren er niet mee weg.

LTO Noord Glaskracht kan een verbetering zijn. Dat moet zij wel bewijzen en snel ook: er is al teveel tijd verstreken om hier te komen.

Beheer
WP Admin