AlgemeenAchtergrond

GD

De Gezondheidsdienst voor Dieren gaat sinds enige tijd alleen nog als GD door het leven. Het in 1919 opgerichte bedrijf geldt als een van de grootste specialisten op het gebied van diergezondheid en beschikt over het grootste diagnostisch laboratium ter wereld.

De GD ziet zichzelf als dienstverlener, adviseur, onderzoeker en producent.De Stichting Beheer Gezondheidsdienst voor Dieren is enig aandeelhouder van de GD.

In 2008 ondernam de GD een poging tot een fusie met de Animal Sciences Group (ASG) in Wageningen, die echter strandde op onenigheid over de organisatievorm en aansturing. Directeur Anton Pijpers vertrok uiteindelijk, en na een interim-periode van Henk van der Zwaag is nu Ruurd Stolp verantwoordelijk.

De GD nam in 2009 een minderheidsaandeel in het Dr. Van Haeringen Laboratorium in Wageningen.
Daarnaast heeft het belangen in Zet Solutions in Utrecht en Immunetics Lifesciences in Guargaon, India De onderneming is verder eigenaar van KBBL in Wijhe (bijv. BSE-testen).

Financieel

Financieel gezien ging het de GD in 2009 beter dan in 2008. De omzet bleef weliswaar grotendeels stabiel op 53 miljoen euro, de winst na belasting steeg van 8 ton naar 2,6 miljoen euro.

Adres

GD
Arnsbergstraat 7
7418 EX Deventer

Website

GD

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin