AlgemeenAchtergrond

FrieslandCampina verkoopt Domo-Pharma

DMV-Fonterra Excipients neemt per 1 maart 2010 de activiteiten in farmaceutische lactose over van FrieslandCampina Domo-Pharma.

DMV-Fonterra Excipients is een joint venture voor farmaceutische draagstoffen van FrieslandCampina en Fonterra. Beide ondernemingen hebben een aandeel in DMV-Fonterra van 50 procent. “Met deze transactie onderstrepen FrieslandCampina en het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra de gezamenlijke ambitie om met de joint venture DMV-Fonterra Excipients hun activiteiten in farmaceutische draagstoffen verder te ontwikkelen”, aldus Frans Visser, COO bij FrieslandCampina en verantwoordelijk voor de business group Ingredients.

DMV-Fonterra Excipients betaalt 52,5 miljoen euro voor de activiteiten. De omzet van de nieuwe combinatie bedraagt 120 miljoen euro. De FrieslandCampina-locaties die momenteel produceren voor Domo Pharma en DMV-Fonterra Excipients zullen beide merken ook in de toekomst blijven bedienen. Het aantal werknemers zal door de transactie niet veranderen.

Beheer
WP Admin