AlgemeenNieuws

Frans Euralis houdt proef met directe verkoop versproduct

Lescar – De Franse coöperatie Euralis, waar 15.000 boeren en tuinders bij zijn aangesloten, neemt een proef met de directe verkoop van versproducten van de boer.

Euralis heeft daartoe in enkele van haar tuincentra in het zuidwesten van Frankrijk een speciale hoek met groente en fruit uit de regio zelf ingericht.

“Zijn dergelijke directe verkopen een interessant alternatief voor boeren in het Zuidwesten?”, is de vraag die Euralis met het proefproject wil beantwoorden. Het idee voor de ‘winkeltjes’ met lokale producten komt daarbij van de boeren zelf.

Euralis houdt regelmatig discussiebijeenkomsten met boeren die hun ideeën en wensen kunnen aandragen. “Op deze manier willen we de boeren ondersteunen bij het in de eigen omgeving vercommercialiseren van hun producten.”

Euralis heeft in de praktijk bij vier van haar Point Vert tuincentra een ‘Terroir’-afdeling ingericht. Om die te bevoorraden, zijn met een aantal boeren op vrijwillige basis afspraken gemaakt. Iedere winkel kan het aanbod daarbij zelf aanpassen aan de samenstelling van het klantenbestand. “Het gaat om producten uit de eigen regio en van een goede kwaliteit die we tegen een redelijke prijs willen aanbieden.”

Beheer
WP Admin