Fonterra verhoogt de voorspelde melkprijs met NZ $ 0,30 tot NZ $ 7.80 per MilkSolid (kilo vet en eiwit). - Foto: Misset RundveeNieuws

Fonterra verhoogt melkprijs met NZ $ 0,30

Fonterra verhoogt de voorspelde melkprijs met NZ $ 0,30 tot NZ $ 7.80 per MilkSolid (kilo vet en eiwit). Omgerekend naar euro’s komt dit overeen met een melkprijs van bijna € 33,50 per 100 kilo.

Tekst gaat door onder grafiek

Sterke reeks GDT-veiling

Deze verhoging is het gevolg van een langere tijd van sterke Global Dairy Trade-evenementen. Het bereik van de melkprijs ligt tussen NZ $ 7 en NZ $ 8 per kilo vet en eiwit. In december werd melkprijs ook al verhoogd met $ 0,25 per kilo vet en eiwit. In het melkseizoen 2022-’23 kwam de melkprijs nog uit op $ 8,22 per MilkSolid.

CEO Mike Hurell ziet een sterk aantrekkende vraag naar zuivelproducten uit het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. “De totale GDT-prijzen zijn met 10% gestegen sinds onze laatste update van de melkprijs in december. Vollemelkpoeder steeg in diezelfde periode zelfs met 11,5%.” Vooruitkijkend, ziet Hurrell dat instabiliteit van de wereldpolitiek en mogelijke verstoringen in de toeleveringsketen onzekerheid met zich meebrengen. De winstverwachting voor het fiscale jaar 2024 blijft staan tussen NZ $ 0,50 en NZ $ 0,60 per aandeel.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin