Bas van Hattem AlgemeenNieuws

Fendt opent hightech fabriek

Marktoverdorf – Fendt opent vandaag officieel haar nieuwe tractorenfabriek in het Duitse Marktoberdorf. De openingsceremonie werd bijgewoond door Beierse minister-president Horst Seedorfer, journalisten, medewerkers en de vele partners in de landbouwindustrie, waaronder loonwerkersvakbonden en vele familiebedrijven.

Fendt claimt nu in marktoberdorf de modernste trekkerfabriek ter wereld te hebben en hoopt in 2013 bijna 18.000 trekkers te produceren. Moederbedrijf Agco’s ceo Martin Richenhagen verklaarde trouw te blijven aan de Zuid-Duitse Beierse regio en werk niet uit te besteden aan landen als Polen, Bulgarije of Kroatië. Richenhagen verklaarde daarmee niet te geloven in de goedkopere productie elders, maar dat je kwalitatief hightech producten net zo goed in West-Europese landen kan bouwen waar politiek, mentaliteit en klimaat beter geschikt zijn dan waar ook ter wereld.

Vooral de high-tech controle, gerobotosiseerde lakstraat en aanvoer van onderdelen en banden zijn de highlights van deze nieuwe, lichte en ruimtelijke fabriek. Bijzonder is ook het nieuwe bezoekerscentrum waar Fendt jaarlijks 20.000 geïnteresseerden kan ontvangen.

Beheer
WP Admin