MechanisatieNieuws

Fendt met Oranjekoorts

De oranjekoorts loopt op. Ook de landbouw draagt het Oranjelegioen een warm hart toe. Rijden automobilisten met een vlaggetje of een oranje spiegelovertrekje, boeren pakken het wat rigoureuzer aan.

Melkveehouder Ad Pels (op motorkap) heeft met de hele familie en buren zijn Fendt 415 met TMS en voorlader gepimpt met vlaggen, oranje ballonnen en boa’s. Zijn vrouw Jose en buurjongen Bart helpen een handje. Pels doet mee aan de EK-actie Pimp je tractor en win! van Abemec, een zelfimporterende dealer, om trekkers te versieren. “Soms moet je tijd maken voor leuke dingen”, aldus de veehouder uit Den Bosch die 150 melkkoeien heeft.Oranjekoorts stijgt

Pels is niet de enige deelnemer. De eerste zeven beelden zijn binnen, volgens Kim van Heeswijk van Abemec. Ze verwacht dat dit aantal snel zal stijgen. “Hoe dichter we richting de eerste wedstrijd van Oranje komen, hoe meer het gaat leven. Als anderen de eerste foto’s zien, gaan ze er zelf ook mee aan de slag.”Boeren die mee willen doen hebben nog tot 18 juni 2012 de tijd om hun Fendt of MF-trekker oranje te ‘pimpen’ voor het EK. Voor wie een trekker te klein is of niet hoog genoeg rijkt: er is ook de mogelijkheid om een Krone, Lemken, Joskin, Merlo of Agrifac-machine te verfraaien. Aanmelden kan via de website van Abemec.UPDATE: Inmiddels is een winnaar gekozen. Jan de Kroon land- en grondwerken in Oirschot (N.-Br.) heeft volgens stemmers de mooist gepimpte oranje tractor van Nederland. De prijs, een tegoedbon van €1.000, zal worden uigereikt op het bedrijf van De Kroon. Bekijk hieronder de foto van de winnende trekker.

Beheer
WP Admin