AlgemeenAchtergrond

Extra geld voor buitenlandse bedrijvenmissies

Bedrijven die vanwege de recessie geen kans meer zien om naar buitenlandse beurzen te gaan, kunnen steun krijgen van het ministerie van Economische Zaken.

Staatssecretaris Frank Heemskerk maakt vandaag bekend dat hij eenmalig 750.000 euro extra uittrekt voor buitenlandse bedrijvenmissies.

Het geld is bedoeld voor goede verzoeken van belangrijke en kansrijke sectoren uit de Nederlandse economie. Het kan nu gebeuren dat er geen enkel Nederlands bedrijf is op een belangrijke beurs. “Het is in deze economisch lastige tijden van belang kansrijke sectoren, zoals de Nederlandse creatieve industrie, een extra steun in de rug te geven. Juist beurzen zijn een goede eerste gelegenheid om jezelf te kunnen presenteren. Daarmee blijven deze sectoren een goede uitgangspositie houden ten opzichte van concurrenten uit het buitenland”, vindt Heemskerk.

Jaarlijks reserveert het ministerie ongeveer 5 miljoen euro voor steun aan buitenlandse missies van bedrijven die zichzelf in andere landen op de kaart willen zetten. Doorgaans worden zo’n negentig verzoeken gehonoreerd. Vanwege de economische crisis zijn er steeds meer sectoren die moeite hebben hun aanwezigheid op beurzen te financieren. De staatssecretaris ziet steeds vaker verzoeken binnenkomen van brancheorganisaties die steun vragen voor hun leden.

Beheer
WP Admin