header

 

Sprekers

Kennisschuur

Mark de Leeuw

Mark de Leeuw, MDL agro

Na mijn studie werktuigbouwkunde ben ik samen met Peter van de Merwe in 2016 begonnen met het bedrijf MDL agro. Wij richten ons op de monitoring en monstering van gewassen en bodem door middel van sensortechniek. Met behulp van drones en satellieten met multispectrale camera’s meten we groeiverschillen in verschillende gewassen. Op basis van die groeiverschillen kunnen wij telers en melkveehouders adviseren om plaats specifiek te werken. In samenwerking met Dronewerkers onderzoeken we de mogelijkheden in de melkveehouderij door onder andere proeven te doen op de dairy campus en bij melkveehouders op het bedrijf.

   
mark de beer

Mark de Beer, Weidecoach en Groeikracht

“Als je niets verandert, verandert er niets”. Voordat ik in september 2016 kartrekker werd van Groeikracht regio Zuid, ben ik in diverse functies actief geweest. In totaal 10 jaar werkzaam geweest bij Agrifirm als productmanager, veevoedingsadviseur en ruwvoerspecialist. Vervolgens bij kweekbedrijf Limagrain als Productmanager Veehouderij actief geweest in de gras- en maiszaden.
Deze achtergrond is een mooie basis om mijn huidige rol als onafhankelijk ruwvoerexpert goed in te vullen. 

   
frans versteegen Frans Versteegen, Accountmanager DLF
   
wim bussink

Wim Bussink, Nutriënten Management Instituut BV

Na mijn studie bodem(schei)kunde in Wageningen ben ik in 1987 bij NMI begonnen met het meten van NH3-emissie en het optimaliseren van nutriëntenkringlopen op praktijkbedrijven. Aansluitend lag de focus op graslandmanagement en ontwikkeling van nieuwe bemestingsadviezen. Na de constatering dat veel analysetechnieken in het grondonderzoek verouderd waren, heb ik gewerkt aan de vernieuwing van grondonderzoek. Nu meten we bijvoorbeeld veel bodemparameters met nabij infraroodspectroscopie. NH3-emissie, nutriëntenkringlopen, fosfaat, bodemkwaliteit, resource efficiency en micronutriënten zijn mijn belangrijkste aandachtsgebieden.

   
jan de wit

Jan de Wit, Senior onderzoeker Veehouderij, Louis Bolk Insituut

Kruiden in grasland kunnen flinke voordelen hebben, maar je moet bijv. wel de geschikte kruiden kiezen. En het beheer van graskruiden is toch net anders dan 100% gras. Doe je dit niet dan is het zonde van het zaad wat je in de grond stopt. Dat heb ik wel geleerd in mijn jarenlange ervaring met het begeleiden van experimenten met klavers en andere kruiden bij veehouders en akkerbouwers. Deze ervaringen zijn vertaald in veel (praktijk)publicaties waar ik sinds 2001 aan bijgedragen heb als senior onderzoeker Duurzame Veehouderij bij het Louis Bolk Instituut (www.louisbolk.nl). Maar er blijft altijd wat te leren zo blijkt bij m’n zoektocht naar de waarde van kruidenrijk grasland voor weidevogels in Zuid-Holland op dit moment.

   

 

Praktijk workshops

thomas van tetering

Thomas van Tetering, Product Manager DLF Benelux

Afkomstig uit een boerenfamilie, afgestudeerd in 2015 aan de HAS Den Bosch. Sinds 2016 werkzaam bij DLF Seeds & Science, verantwoordelijk voor de productportfolio in de Benelux met onder andere voedergrassen, recreatiegrassen, groenbemesters en voerderbieten. Als Product Manager ben ik de schakel tussen de veredeling, product ontwikkeling en de markt. Ik ondersteun onze buitendienst en klanten met technische informatie over onze producten en innovaties. Daarnaast begeleidt ik verschillende rassenproeven en onderzoeken in de Benelux. Tenslotte ben onderdeel van het Marketing en Communicatie team en verantwoordelijk voor de marketingcampagnes in Nederland & België.

 
jacolina mandersloot

Jacolina Mandersloot - van Donkelaar, Bosch Beton

Jacolina Mandersloot-van Donkelaar is al ruim 10 jaar werkzaam bij Bosch Beton. “Ik ben hier begonnen als verkoopadviseur in de agrarische sector en inmiddels ben ik verder doorgegroeid naar de functie van teamleider voor de agrarische verkoopteams binnen- en buitendienst. Naast veel kennis over beton heeft Bosch Beton al ruim 50 jaar ervaring in de agrarische sector. Samen met mijn collega’s denk ik na over passende en praktische oplossingen voor op het boerenerf en adviseer ik klanten hoe zij het maximale uit hun ruwvoer kunnen halen. Benieuwd wat er nodig voor goede ruwvoerconservering in een sleufsilo? Wij delen graag onze ervaringen met u!” aldus Jacolina.

 
gert anker

Gert Anker, De Heus

Gert Anker is een veelzijdig en actief persoon binnen de melkveehouderij. Naast Rundveespecialist is hij ook aanspreekpunt op het gebied van meststoffen. Gert is afgestudeerd aan de Agrarische Hogeschool in Dordrecht en heeft zich naast veevoeding ook gespecialiseerd in bemesting van gras- en maisland. Sinds 1997 is Gert in dienst bij De Heus Voeders. Als praktisch ingesteld persoon adviseert hij handelaren en veehouders.

 

 

pascal philipsen

Pascal Philipsen, Timac Agro

Timac Agro, als onderdeel van de Roullier groep, is één van de weinige meststoffenproducten die zich buigt over de processen in een plant. Plantenfysiologie richt zich op de vitaliteit van een plant en onderzoekt vooral hoe nutriënten worden opgenomen en benut in relatie tot waterhuishouding, metabolisme, transportprocessen, stressfactoren en fotosynthese. Vele jaren van intensief onderzoek hebben geleid tot unieke bemestingsconcepten gericht op plantenfysiologie. Tijdens de Grasdag vertel ik meer over de werking van onze biostimulant die uitstoeling en extra vorming van wortelhaartjes bevordert. PhysiomaX vergroot de efficiëntie van bemesting via een vergroot worteloppervlak!

   
henk ter keurs

Henk ter Keurs, key acountmanager Vicon

Henk ter Keurs is al ruim 25 jaar actief in de landbouwmechanisatie als Key Accountmanager voor het merk Vicon. Daarin is hij specialist op de ruwvoederwinningproducten en kunstmeststrooiers. Naast zijn werk bij Vicon, is Henk ook full time melkveehouder in Ambt Delden. Daar runt hij met zijn familie een groot melkveebedrijf, waar hij veel praktische kennis en ervaring weghaalt op het gebied van melkproductie, ruwvoederwinning en wet- en regelgeving rondom de melkveehouderij.

   
jelle hospes

Jelle Hospes, productmanager Vicon

Jelle Hospes is als Productmanager Grass de schakel tussen de Benelux markt en de productielocatie in Kerteminde (DK), waar de Vicon hooibouwwerktuigen worden geproduceerd. Hij ondersteunt de buitendienst en Vicon dealers op het gebied van verkoop, technische informatie en productinnovatie. Afgestudeerd aan de STOAS hogeschool in Dronten, nu al ruim 10 jaar werkzaam bij Kverneland Group als productmanager.

 


Founding partner:

dlf

Partners:

agrit echniek slingelandbosch betonde bruijncrop solutionsde heusdeutz fahrduportecosylelhofendtflieglgeert jan de kokgroenewegenguttlerHamoenjohn deerekamps de wildkuhnmassey Fergusonmechan groepreesinksamasztimac agrouittenbogerdvan vulpenviconvredowingssprayer

 

Initiatiefnemers:

boerderij  trekker