header-grasdag

 

Praktische informatie

Toegangsprijs

  • Voorverkoop € 7,50 per persoon
  • Aan de kassa € 10,00 per persoon > alléén mogelijk om te pinnen

Parkeren
Je kunt gratis parkeren in het weiland op de kruising Vliegertsdijk/Roomweg en op aanwijzing van borden en parkeerbegeleiding.

Openingstijden
Je bent op donderdag 11 en vrijdag 12 juni vanaf 8.30 uur van harte welkom en je kunt tot 17.00 uur deelnemen aan het uitgebreide programma tijdens de Grasdag 2020.

Catering
Tijdens de Grasdag is een cateringplein aanwezig voor een hapje/drankje, daarnaast zijn er diverse koffie/thee punten. Betalen voor je versnapering kan alléén met de pin.

 

Locatie

Melkveebedrijf Grashoek
Vliegertsdijk 18
Grashoek

Het melkveebedrijf gebruikt de meest moderne technologieën en is gelegen op 500 meter van het K.I. station. Het is de 7e generatie van familie Engelen die het bedrijf runt. Zij melken meer dan 350 koeien (plus jongvee) met een gemiddelde productie van 10.800 kg melk in 305 dagen. De veestapel heeft enkele gerenommeerde koe families waaruit het K.I. station verschillende stieren heeft geselecteerd en die regelmatig prijzen winnen op shows. Dit toont perfect aan wat wij verwachten van de praktische benadering van fokkerij: sterke koeien die gemakkelijk melk produceren. Tijdens de Grasdag 2020 is het gehele melkveebedrijf vrij toegankelijk en kun je verschillende rondleidingen volgen op het bedrijf.

Op 500 meter van het melkveebedrijf staat het K.I. station van K.I. SAMEN, hier worden tijdens de Grasdag 2020 twee keer per dag live stieren gepresenteerd. K.I. SAMEN is het grootste onafhankelijk K.I. station van Nederland, opgericht in 1982 naast het bestaande melkveebedrijf met focus op de praktische fokkerij. Dit betekent dat wij de fokkerij willen verbeteren door de beste koe te fokken voor de praktische condities op de melkveebedrijven.

locatie grashoek locatie grashoek
locatie grashoek

 


Founding partner:

dlf

Partners:

bosch betonjohn deeresamaszvan vulpenduporttimac agrode heusbarenbrugkamps de wildocidsv zadenploegerkubotanew holland

Initiatiefnemers:

boerderij  trekker