header

 

Praktische informatie


Graasweide

  • Koffie en thee is de hele dag gratis.
  • Bij de registratiebalie ontvang je twee consumptiebonnen om in te leveren bij de cateringgelegenheden op de Graasweide.
  • Bij de cateringgelegenheden kun je alleen met contant geld betalen.


Huishoudelijk

  • Huisdieren zijn niet toegestaan op het erf van de familie Bons Holsteins.
  • Parkeren kan op de door parkeerbegeleiding aangewezen plekken.
  • Werkkleding is niet toegestaan tijdens het evenement.


Locatie

Voor Grasdag 2019 zijn we te gast op het melkveebedrijf van Nico en Lianne Bons in Ottoland. Het bedrijf telt 60 melkkoeien met bijna evenveel jongvee op 40 hectare veengrond.
De strategie van dit bedrijf is om de beste showkoe ter wereld te fokken met koe families die al meer dan 50 jaar op het bedrijf zijn. Er wordt alleen gebruik gemaakt van eigen opfok. De koeien van Bons-Holsteins zijn vaak, met succes, te zien op Nationale en Internationale koeienshows. Zo sleepte Bons-Holsteins in 2017 verschillende prijzen in de wacht: het vaarzenkampioenschap, reservekampioen zwartbont midden, kampioen zwartbont oud en algemeen zwartbont kampioen. Ook dit jaar doet Bons-Holsteins weer mee aan de NRM, deze koeien zijn tijdens de Grasdag 2019 alvast op het erf te bewonderen.

bons-holsteins1  bons-holsteins2   bons-holsteins3

 

Bons Holsteins
Hoogtweg 6
Ottoland

 


Founding partner:

dlf

Partners:

agrit echniek slingelandbosch betonde bruijncrop solutionsde heusdeutz fahrduportecosylelhofendtflieglgeert jan de kokgroenewegenguttlerHamoenjohn deerekamps de wildkuhnmassey Fergusonmechan groepreesinksamasztimac agrouittenbogerdvan vulpenviconvredowingssprayer

 

Initiatiefnemers:

boerderij  trekker