header

 

Alles over graswinning en goed ruwvoer
kennis | inspiratie | machines

De Grasdag 2020 kan helaas niet fysiek plaatsvinden door de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus COVID-19. Dit jaar doen we er samen met onze partners alles aan om via video's en online uitzendingen nog steeds van alles te delen omtrent graswinning en goed ruwvoer. Dit beeldmateriaal zal in de zomer van 2020 op deze website worden geplaatst.

Maar de Grasdag komt zeker terug in 2021! Op 10 & 11 juni 2021 zijn we welkom op het prachtige melkveebedrijf Grashoek. Het evenement wordt nog grootser dan voorheen; meer demonstraties in het gras, de stal en de kuil en meer sprekers in de kennisschuur en in de workshops. Van hooibouw oldtimers tot de weide van de toekomst en zelf trekker rijden, de hele dag is er van alles te beleven. Met als klap op de vuurpijl de live stierdemonstraties georganiseerd door KI-Samen.

We zien je graag volgend jaar op 10 & 11 juni 2021 in Grashoek!

 

Wat kun je dan verwachten?

 

kennisschuur

Kennisschuur - lezingen
In de kennisschuur kun je de hele dag aansluiten bij presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van graswinning en ruwvoer. Ook in de stal worden doorlopend presentaties gegeven. 

   
machinestraat
Machinestraat
In de machinestraat staan de grootste en mooiste machines opgesteld. Neem een kijkje onder de motorkap of in de cabine, de specialisten vertellen je graag alles over de machines. 
   
workshops
Praktijk workshops
Meerdere keren per dag kun je in kleine groepen deelnemen aan praktische workshops over inkuilen, verschillende grasrassen, voermanagement of het verbeteren van je bodem.
   
demonstraties Machine demonstraties
Volg de hele dag door live demonstraties: voeren, voer aanschuiven, maaien, schudden, harken inkuilen en nabewerkingen. Bekijk het ruime aanbod merken naast elkaar.
   
productbeurs
Productbeurs
Neem een kijkje bij de standhouders met hun nieuwste innovaties en producten op het gebied van gras. Laat je informeren, stel je vragen en kom netwerken. 
   
weide van de toekomst Weide van de Toekomst
Zelfrijdende machines, drones en grasland metingen. Verschillende precisietechnieken voor grasland zijn de hele dag door live te bewonderen. 

   
trekkerplein

TREKKERplein
Verschillende trekkers, verreikers en minishovels worden gedemonstreerd. Tussendoor mag je zelf een rondje over het parcours rijden in de trekkers.

   
stierpresentaties KI-Samen stierdemonstraties
Op het terrein van KI-Samen kun je op verschillende momenten op de dag stierdemonstraties bijwonen. Naast het kunnen zien van de imposante stieren geven medewerkers tips en informatie.
   
oldtimerplein Oldtimers
Nostalgie ten top! Oldtimerclub HMT (Historische Motoren en Tractoren) De Klep zal op het oldtimerplein verschillende hooibouwmachines van vroeger presenteren en aan het werk zetten. 
   
rondleiding
Rondleiding melkveebedrijf Grashoek
Tijdens de Grasdag is het hele melkveebdrijf Grashoek vrij toegankelijk. Volg een van vele rondleidingen en hoor alle ins- en outs over dit prachtige bedrijf met ruim 500 melkkoeien. 

 


 

 

Founding partner:

dlf

Partners:

john deereBarenbrug logoDSV zadenPloeger

Initiatiefnemers:

 boerderijtrekker