header ADD

 

Nieuws

 

 Flynth  

Duurzaam ondernemen, voor wie dan?
Kun je als ondernemer groen doen, wanneer je rood staat?

Afgelopen jaar is de melkveehouderij in Nederland twee uitdagingen rijker geworden. De Raad van State maakte op 29 mei een eind aan het Programma Aanpak Stikstof. En in juni maakte  het kabinet het definitieve klimaatakkoord bekend. Waarbij de melkveehouderij ook een bijdrage zal moeten leveren. De gemeenschappelijke deler van beide uitdagingen vanuit de overheid is de wens voor meer duurzaamheid, maar wat houdt duurzaamheid eigenlijk in  voor uw melkveebedrijf?

Lees meer

     
Hanskamp

 CowToilet, de oplossing om stikstof in de kringloop te houden!

Hanskamp werkt aan een revolutionair systeem dat het ammoniakprobleem in de melkveesector kan oplos-sen. Sinds 2016 is Hanskamp bezig met de ontwikkeling van een koeientoilet, genaamd CowToilet. Dit inno-vatieve systeem zorgt ervoor dat de urine van de koe separaat opgevangen wordt. Hierdoor komt de urine niet in contact met de vaste mest waardoor er aanzienlijk minder ammoniak gevormd wordt. Hiermee wordt het ammoniakprobleem bij de bron aangepakt. 

Lees meer

 
   
Grasland  

Blijvend en tijdelijk grasland goed inpassen

Voor een duurzame en rendabele melkveehouderij spelen keuzes in blijvend en tijdelijk grasland een grote rol. Een overzicht van afwegingen die veehouders kunnen maken bij hun beslissingen hierin.

Lees meer

     
Hans

Opvolger Willem ontmoet wereldwijd inspirerende boeren

Hij bezocht boeren in Azië, Europa en Amerika en nieuwe reizen staan op stapel. Van al die boeren leert hij wel wat, ‘iedereen heeft zijn eigen pluspunten.’
     

 

 

 


De Agri Duurzaamheidsdag wordt mede mogelijk gemaakt door onze trotse partners:

Prowind
Hanskamp van laar
Wildkamp
Rabo Agriton Bosch Beton WES