agri & foodcarrieredag

 

Sprekers

Rutger Rutger van de Streek, Milking & Cooling Specialist Lely International N.V.

Nog maar 26 lentes jong maar Rutger combineert probleemloos zijn baan bij Lely met een veehouderij bedrijf thuis. Tijdens zijn studie is hij al namens Lely naar Australie afgereisd om daar veehouders te adviseren over diergezondheid. Inmiddels reist hij de hele wereld over om zijn 'boerenkennis' te delen. Hij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwste melkrobot van Lely (A5) en vertelt graag over hoe hij de praktische tips van de veehouders heeft door weten te voeren samen met de engineers om wederom een innovatie binnen de agrarische sector teweeg te brengen.
   
Marijke Everts

Marijke Everts, Senior Corporate Affairs Van Drie Group

Marijke Everts (29) is Senior Corporate Affairs Advisor bij de VanDrie Group. Marijke, opgegroeid in Drenthe tussen 200 Texelaars van haar ouders, koos voor twee studies in Utrecht: Rechten en Bestuurskunde. Na haar afstuderen werkte ze als jurist bij KIWA CMR. Maar de kalversector lonkte al snel. Ze werkt inmiddels zes jaar bij de VanDrie Group. Nog altijd vindt Marijke veel uitdaging in haar werk: “Onze producten –kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen- zijn van topkwaliteit. De markt is internationaal en vol uitdagingen. Een heerlijke werkomgeving om als young professional in actief te zijn.”

   
nico woudenberg

Nico Woudenberg, sectorhoofd De Heus Voeders

Geboren in 1980 op een melkveebedrijf in midden NL. Nu daar nog regelmatig te vinden op het bedrijf (inmiddels van mijn jongste broer). Na het VWO als HAS student afgestudeerd bij De Heus Voeders in juni 2002. Tijdens mijn afstuderen, baan aangeboden gekregen bij De Heus als rundveespecialist en in aug. 2002 gestart. In deze begin jaren met succes veel gepionierd en nieuwe klanten gemaakt in Zuid-West NL. Vervolgens op 27 jarige leeftijd in juni 2007 verkoopleider geworden van rundvee team Zuid NL + Belgie en Frankrijk bij De Heus. Daarna in januari 2015 gepromoveerd tot Sectorhoofd Rundvee voor de BU NL van De Heus voeders. Geef vanuit deze functie nu leiding aan een team van 60 mensen, waarvan 50 vertegenwoordigers verdeeld over 5 verkoopteams.
Als sectormanager vind ik niets mooier dan de professionals in onze rundveesector te laten ontplooien, talenten en capaciteiten te benutten, mensen in hun kracht te zetten en hen te begeleiden in het behalen van doelstellingen. Als coach leiding geven aan een succesvol verkoopteam, geeft mij iedere dag de drivé om te willen winnen. Samen werken wij naar een maximaal resultaat voor onze klant en veel arbeidsplezier. Wij willen bij De Heus iedere dag Vooruit! Jij ook?

Coachingsessie:
Waarvoor kunnen de studenten bij mij terecht: Hoe benut jij de kansen binnen een onderneming/ in de arbeidsmarkt. Hoe kan je als specialist verbinding maken met nieuwe klanten, toegevoegde waarde leveren en hoe houd je hen tevreden. Ken jij jezelf en weet jij vanuit de sociale stijlen techniek contact te krijgen met en vertrouwen te winnen bij een (aspirant) klant.

   
Iris23

Iris Bouwers, NAJK

Iris Bouwers (25) runt in maatschap met haar ouders een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleesvarkens is het Drentse Zuidwolde. Daarnaast is ze vicevoorzitter van NAJK en van CEJA, de Europese Raad voor jonge boeren. In die hoedanigheid behartigt ze in Brussel de belangen van zo'n 2 miljoen jonge boeren uit heel Europa. Verder is ze commissaris bij Rabobank het Drentse Land. 

   
Simone Jansen

Simone Jansen, coachenrecruiter.nl

Ik specialiseer mij in de ontwikkeling van mensen. De afgelopen jaren zag ik veel mensen die niet gelukkig waren in hun werk en hun dromen niet durfden te volgen. De andere kant heb ik ook gezien. Mensen die wel iets doen met hun passie. Zij straalden uit dat ze gelukkiger en succesvoller waren. Als coach help ik jou met het evalueren van je huidige situatie. Samen kijken wij naar jouw toekomst. Soms is een duwtje in de rug net wat je nodig hebt.

   
Monique

Monique Schleicher, moniqueschleicher

Werken met plezier, zo mooi als dit samen gaat. Met een glimlach op je werkplek binnenkomen en deze glimlach ook weer mee naar huis nemen. Fijn als mensen weer weten wat ze willen, plezier ervaren en dit voor zichzelf kunnen creëren. Al jaren werk ik als coach en begeleid ik mensen in loopbaan en verandertrajecten. Stilstaan bij wat is om vervolgens een volgende stap of ontwikkeling te maken.

   
Ilona Ilona Schuyzeman – Heerink, VAtched - de beste VA's, de perfecte match

Ilona is sinds 2017 ondernemer en heeft een detacheringsbureau, genaamd VAtched, voor Virtual Assistants. VAtched onderscheid zich door het inzetten van een unieke persoonlijkheidsscan om de perfecte match te kunnen maken tussen Virtual Assistant en ondernemer.  Daarnaast is ze eigenaar van ZSOT, Zakelijk Speeddaten On Tour.  ZSOT is een netwerkorganisatie dat mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding brengt door het geven van workshops en zakelijk speeddaten.

   
Cynthia

Cynthia Heerink, Luna office- en projectmanagement

Cynthia Heerink werkt sinds 2015 als freelance office- en projectmanager onder de naam Luna office- en projectmanagement. Zij brengt rust, focus en structuur in bedrijven en organisaties in diverse branches door hen te ondersteunen bij de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden op kantoor en in projecten. Daarnaast is zij eigenaar van ZSOT, Zakelijk Speeddaten On Tour. ZSOT is een netwerkorganisatie dat ondernemers op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding brengt door het organiseren van workshops en zakelijk speeddaten.

   
Mieke

Mieke van de Pas, Productmanager De Heus Voeders

Mieke is 26 jaar, afkomstig uit het Brabantse Vessem. Ze heeft in Wageningen de studie Dierwetenschappen afgerond met als specialisatie Diervoeding. Tijdens haar studie is Mieke actief geweest binnen haar studievereniging “De Veetelers”. Via deze studievereniging is ze voor het eerst in contact gekomen met De Heus. Nadat ze haar afstudeerproject in samenwerking met De Heus heeft gedaan, is ze in januari 2016 begonnen als Productmanager Rundvee.

 

 

Tom

Tom Wiegmans, Business unit manager Tradin Organic

Tom Wiegmans werkt bij Tradin Organic,  een internationaal opererend sourcing- en handelshuis in biologische voedingsingrediënten. Na de opleiding International Agricultural Business in Wageningen is Tom bij Tradin Organic gaan werken, toen nog een wat kleinere organisatie. Inmiddels in Tradin Organic jaarlijks sterk gegroeid en nog steeds sterk groeiende! Hij begon als Junior Trader en is momenteel verantwoordelijk voor de Fruit ingrediënten desk als Business Unit Manager. De business unit biologisch fruit omvat ongeveer een derde van de organisatie en betreft fruitsappen- concentraten, purees en IQF. Deze producten worden door het team van Tom en hemzelf wereldwijd gesourced, ingekocht en verkocht.

   
Annemiek van Hees

Annemiek van Hees, Agrarisch specialist buitendienst Interpolis

Elke dag met ondernemers in gesprek over een veiliger stal, wil jij dat ook?
Toen iemand mij wees op de functie van Agrarisch Specialist in de buitendienst van Interpolis was mijn eerste gedachte: “Daar kom ik niet voor in aanmerking, want ik weet niets van verzekeren.” Toch heb ik gesolliciteerd. In mijn functie help ik ondernemers met het realiseren van preventie om schade door bijvoorbeeld brand, storm, maar ook verstikking van dieren te voorkomen. Een veilige stal met een veilig klimaat is goed voor de dieren en voor de continuïteit van het bedrijf. Dit is werkelijk anders dan de verkoop van een verzekeringspolis. Verrassend toch?

   
susan drion

Susan Drion, Waardenscheppers

Susan Drion is gefascineerd door ons economisch- en financieel systeem en hoe zich dat verhoudt tot de  verduurzaming van de Nederlandse landbouw. Ze is twee jaar lang (2016-2018) voorzitter geweest van het Slow Food Youth Network, stond in de Food100 lijst van 2017 en heeft voor haar scriptie een blogserie geschreven over alternatieve financiering in de landbouw (te vinden op www.waardenscheppers.com). Momenteel houdt ze zich bezig met het innoveren van de financiering van landbouwgrond voor Triodos Investment Management. Tegelijkertijd volgt zij een master studie Biologische Landbouw aan de Universiteit van Wageningen. Deze is eind 2018 afgerond en dan kan ze echt aan de slag.

Coachingsessie:
Waarvoor kun je aanschuiven? Positie als jonge vrouw in een leidinggevende functie / alles over het Slow Food Youth Network en Slow Food Internationaal / hoog sensitiviteit en ambities / schrijven van blogs / carriere overwegingen in landbouw&financiering hoek / overwegingen rondom het kiezen van een scriptie onderwerp / mijn ervaringen bij Triodos

Welk advies kun je verwachten? Meedenken over het kiezen van een specialisatie in studie of werk en hoe dat relateert aan impact maken / Hoe je netwerk te vergroten en daarmee je ambities sneller te kunnen verwezenlijken

   
Rob van Winden


Rob van Winden, Manager Data Science bij Agrifirm

Rob van Winden (29) is Manager Data Science bij Agrifirm. Rob, opgegroeid tussen de Westlandse kassen en gepassioneerd voor de agro-sector, koos voor de studie Agrotechnologie in Wageningen. Na een internationale stage bij Lely is hij na zijn afstuderen gestart als Management Trainee bij Agrifirm. Rob werkt bijna 5 jaar bij Agrifirm. In mijn dagelijks werk breng ik technologie en praktijk samen om onze veehouders en telers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. “Op basis van data en boerenverstand, elke dag een stukje slimmer!”

   
Pulp lab

Andjanie Somaidien & Juliette Valkier, Pulp Lab

Wij zijn Andjanie Somaidien, 21 jaar en Juliette Valkier, 21 jaar. Beide hebben wij de opleiding Food, Commerce and Technology gestudeerd aan de Hogeschool Inholland in Delft. In ons derde jaar zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een product en hebben wij het bedrijf Pulp Lab opgezet.

Pulp Lab is een levensmiddelenbedrijf dat producten maakt van overgebleven groente en fruit pulp van sapbars. Tijdens het juicen van hun sappen wordt de pulp weggegooid. Wij voegen waarde toe aan deze reststroom door het te verwerken in ons product. Wij hebben hiermee twee bijzondere smaken granola ontwikkeld en willen dit gaan verkopen via onze webshop en speciaalzaken.

   
Hiemke Knijn

Hiemke Knijn, innovatie afdeling CRV

Hiemke is haar carrière begonnen als dierenarts op melkveebedrijven en werkt nu sinds 10 jaar bij de Innovatie afdeling van CRV.  CRV ontwikkelt producten die de veehouder optimaal ondersteunen op het gebied vruchtbaarheid, diergezondheid, welzijn en duurzaamheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologieën bv.  DNA analyses, Sensoren, Big Data en Data Science. Hiemke gebuikt haar diergeneeskunde kennis om deze producten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van de melkveehouder.

   
marlous mens

Marlous Mens, Stichting Uitwisseling

Werkt voor Stichting Uitwisseling, zelfstandig onderdeel van Clusius College. Heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van organiseren van (betaalde) stages / werken in diverse EU landen, Australië, Canada, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten van Amerika, IJsland en Zwitserland in land- en tuinbouw.

   
mike okeeffe

Mike O'Keeffe, Stichting Uitwisseling

Werkt voor The Ohio Program (TOP) onderdeel van de Ohio State University. TOP organiseert elk jaar voor honderden deelnemers uit de hele wereld betaalde stages / werk in de VS in de sectoren: landbouwgewassen, loonwerk, tuinbouw, bloemisterij, melkvee, veehouderij, groen–grond-infra. Hij is Engelstalig.

   
marcel creemers

Marcel Creemers, Programmamanager AgroLeeft

AgroLeeft: regioleren in praktijk gebracht
Leren in de praktijk op de beste Agro bedrijven, werken met robots, drones  en andere nieuwe technieken, invullen van innovatieopdrachten samen met bedrijven.
Dat zijn de zaken die we oppakken binnen AgroLeeft. Hier krijgen leerlingen een uitdagende opleiding die goed aansluit op de behoefte van de arbeidsmarkt.
Wil je meer weten kom dan naar deze workshop.


   
jordi bekkers

Jordi Bekker Gracia Msc.,  Hacklent

Jordi Bekker Gracia Msc., graduated as a bachelor in biology with a specialization in Human & Animal Health. Researched the intestinal health of the Round Goby. As a Master of Science graduated in Aquaculture & Marine Resource Management. The research in the master included growth development of coral colonies (Stylophora pistillata) for various biodegradable attachment techniques.

Besides science, he was involved in the early days (2000’s) of gaming. Back in the day eSports did not exist in a professional way. During the decades he stayed connected to the community by playing in different teams, games and groups. The development of his professional life gave him the idea to improve the dietary habits of his beloved and emerging hobby: the eSports and games industry.

   
jan vullings

Jan Vullings, hoofdredacteur Boerderij en Groenten & Fruit, Proagrica

Jan Vullings is hoofdredacteur van Boerderij en Groenten&Fruit. Jan werkt sinds 1985 voor de titels Agrarisch Dagblad, Boerderij, Pluimveehouderij, Het Schaap en Groenten&Fruit van Reed Business. Hij was als verslaggever onder meer betrokken bij diverse acties (akkerbouw, superheffing, mest, welzijn), evacuatie in het Rivierengebied, uitbraken varkenspest en de BSE-crisis. Vanaf 2001 was hij achtereenvolgens nieuwscoördinator en chef verslaggeving. Sinds 1 januari 2012 vormt hij met collega Geert Hekkert de hoofdredactie van Boerderij. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor alle uitgaven onder de merknaam Boerderij, waaronder de titels Boerderij magazine en Boerderij Vandaag. Ook online en events behoren tot zijn portefeuille. Vanaf 1 januari 2013 valt ook Groenten&Fruit onder zijn verantwoordelijkheid.

Coachingsessie:
Jan helpt je met antwoord op de vraag: Hoe profileer ik mij het beste bij een sollicitatiegesprek, hoe kom ik over, waar moet ik op letten?

   
micha van lierop

Micha van Lierop, Digital Marketing Specialist, Proagrica en host Innovation Live

Micha van Lierop is Digital Marketing Specialist bij Reed Business Information en werkt sinds 2003 in verschillende marketingrollen voor de merken Boerderij, Groenten & Fruit en TREKKER. Micha heeft een brede interesse in techniek en innovatie en in het bijzonder in agri & food.

   
lydia van rooijen

Lydia van Rooijen, Redacteur Boerderij redactie Ondernemen en host Talent Live

Lydia van Rooijen (23) werkt sinds 2017 voor Boerderij. Zij is opgegroeid op een melkveebedrijf en heeft journalistiek gestudeerd.


Gratis entree! Meld je nu aan en je krijgt direct jouw entreeticket in je mailbox.

 

 

 


Scholen

aeresCitaverdeHASheliconinhollandinter-actiefprinsentuinstarthubsusptechniek college rotterdamterra collegeuniversiteit twentevan Hall Larensteinwurwellant collegezone

 

Partners

aartsenfruitabababeosab vakwerkab werktabz diervoedingacconadmaeres agreeagrifirmagruniek rijnvalleia-wareBosch betoncefetracerescountusCRVde heusdelphyDenkavitEnergieplus dakenza zadenflynthGreen Career ConsultgroenlandgrouphazeraHendrix Geneticshuizing harvestinterpoliskiwakoppertKrampKvernelandlelypoultry farm ethiopiemechan groepms schippersNAKpali groepperflexxionplukonproagricarabobankrijk zwaanschoutensmarthub achterhoekstaay food grouptradin organicvanDrie groupvencomaticvezetvreugdenhil

 

Mediapartners


boerderij  groenten en fruit  pluimveehouderij  trekker magazine