AlgemeenNieuws

Europese Conferentie over Afrikaanse moorden op boeren

Brussel – Vlaams Belang heeft in het Europese Parlement een internationale conferentie georganiseerd over de moorden op boeren in Zuid-Afrika.

Sinds 1990 zijn er volgens Henk van der Graaf, vice-voorzitter van de Transvaalse Landbouwunie (TLU) van Zuid-Afrika, 1.554 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika. In januari van dit jaar werden zes boeren vermoord, een dieptepunt, aldus Van der Graaf.

TLUSA heeft bij het Internationale Strafhof in Den Haag een klacht ingediend tegen de ANC-regering van Zuid-Afrika. Volgens de boeren is sprake van genocide en misdaden tegen de mensheid en gedoogt het ANC de moorden.

Met de internationale conferentie in Brussel wil Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) aandacht vragen voor de zaak. Hij vindt dat de kwestie wordt stilgezwegen en wil hier een einde aan maken. Samen met politici van de Oostenrijkse FPÖ en de Italiaanse Lega Nord roept hij Eurocommissaris Cathy Ashton om naar Zuid-Afrika af te reizen om het probleem aan te kaarten.

SGP-kamerlid Kees van der Staaij maakt zich zorgen over het toenemend aantal moorden op boeren in Zuid-Afrika. Van der Staaij wijst erop dat het niet alleen om roofmoorden gaat. Het gaat om gruwelijke martelingen en moorden, waarbij de boerderijen vaak geclaimd zijn. Ook worden er acties gestart om de boerderijen te onteigenen, dat in het kader van een soort intimidatiecampagne zou zijn.

SGP kaartte het probleem eerder aan in de Tweede Kamer, maar een motie waarin de regering wordt gevraagd te kijken hoe Nederland of de EU kan helpen bij preventie, opsporing en justitiële ondersteuning bij bestrijding van discriminatie en (racistische) geweldsmisdrijven behaalde net geen meerderheid. PvdA, CDA en VVD stemden tegen.

Beheer
WP Admin