Premium
De varkens zien er goed uit en maken een vitale indruk. Jan van Genugten kan er van genieten. Foto’s: Mark Pasveer VarkensErvaring

Puike varkens bij Van Genugten in Duitsland door voer uit eigen keuken

Het graan is bemest. De medewerkers verwijderen de sleepslangbemester en monteren een schijveneg. Het wordt tijd om het maisland zaaiklaar te maken.

De verbouwde rundveestal in Breitenfeld biedt plaats aan 6.000 gespeende biggen.

De gespeende biggen zijn heel uniform en glimmen als spiegels. Met een gewicht van 30 kilo gaan ze naar de vleesvarkensstal.

De opslag van droge en stapelbare voeders. Graan en CCM van eigen oogst.

Jan van Genugten bij de CCM-kuil. Het product kleurt goudgeel ruikt zuur, precies zoals dat hoort.

Achter de vergister de nieuwe opslag voor 9.000 kuub digestaat. Met het zeil over de silo wordt het resterende biogas opgevangen.

In de voerkeuken komen diverse natte en droge grondstoffen bij elkaar, waarmee een biggen- en afmestvoer wordt gemaakt. Beide eindrantsoenen worden vervolgens in de een verhouding gemengd die past bij de leeftijd van de van dieren.

De reusachtige, centrale gang van het vleesvarkensbedrijf in Peckfitz. Dagelijks gaat er een vracht slachtrijpe varkens door.

In Breitenfeld is tevens stalling van de oogstmachines.

De werkplaats voor onderhoud en reparaties aan het machinepark.

De vrachtwagen voor het transport van mest en digestaat.