Premium
Met 800 hectare land en 3.300 koeien zijn de maiskuilen en machines van Hendrik Eggink in Michigan, VS, net even iets groter dan hier. - Foto's: Charles Keijser Fotografie RundveeErvaring

Hendrik Eggink: ‘In de VS geen last van stikstof, gewoon hard groeien met vee’

Reacties

  1. In Nederland lopen we vast op politiek van Dictator66 die kleinschalig wil in Nederland en grootschalig opneemt in de handelsakkoorden zodat het zo de markt kan overspoelen. D66 is het zicht op de werkelijke wereld kwijt maar bedrijft politiek op de emotie van de grote stad ! Ook de Groot, hoewel hij beter zou kunnen weten gezien zijn verleden. Heel bijzonder.
    Opmerking van Ruud hendriks vind ik een hele mooie richting de journalist, graag een deel 2 met de strekking daarvan. Inclusief jongvee een 5-6 koe/ha. ?

  2. 80 koeien en 20 ha per werknemer. Bij 10.000 ltr verkochte melk en 5 dollarcent winst per ltr geeft elke werknemer 40.000 dollar winst. Bij 40 werknemers dus 1,6 miljoen winst op een opzet van 15 miljoen. Een winst van 10% van de omzet. En dat bij een marge van 5 cent.

    1. Geen last van stikstof staat in de kop. Het zou dan boeiend geweest zijn als er ook getalsmatig wat mee was gedaan. Hoeveelheden mest, kunstmest, krachtvoer van elders, gehaltes, een paar van dat soort dingen. Dan kun je ook vergelijken. Heel veel koeien, maar ook bar veel ruimte. In NL lopen we vast op veel op weinig ruimte.

Beheer
WP Admin