Premium
Op 19 april werd de eerste snede al ingekuild. Van Beek wilde vanwege de onzekere weersvooruitzichten niet langer wachten. Vanaf deze datum wordt er elke vier weken gemaaid. - Foto's: Peter Roek RundveeErvaring

Maatschap maait gras voor kwaliteit, niet voor massa

Tjeu van Beek laadt de voermengwagen met gras bij de graskuil. Dit is het laatste deel van de op elkaar gekuilde eerste, tweede en derde snede.

Het TMR-rantsoen van de koeien bevat hoogwaardig kuilgras. De kwaliteit van het gras wordt bewaakt door frequent te maaien in een jong stadium.

Reacties

  1. Hoi Bruynes.
    De bemesting is pittig, maar minder pittig dan verondersteld. Drijfmest werkt voor stikstof beschikbaar voor eerste snede voor ca 65%, (normaal nog iets minder, maar omdat dit gescheiden mest is hou ik maar even 65% aan) dus dat is iets meer dan 40 kilo minder dan geschetst. De KAS is op 2 april gestrooid, dus op maaidatum 17 april nog lang niet opgenomen door het gras. Resteert al met toch nog een bemesting van ongeveer 150 kilo N voor eerste snede en da’s best luxe.

  2. 30 kuub mest x 4 kg stikstof = 120 kg , 200kg novurea x 38 kg = 76 kg en 100 kg kas x 27 kg .
    Totaal al 223 KG !!! stikstof . Als ik dan kijk naar de uitslag van de late snedes 193 gram ruw eiwit ( dus waarschijnlijk ook nog flink bemest ) Krijg ik toch het gevoel dat er in de mestboekhouding iets niet klopt ?

Beheer
WP Admin