Premium
freelance redacteur
De biologische koeien van Hilbrands halen met bijna 9.000 kilo melk per jaar een hoge productie. Volgens Egbert Jan Hilbrands is dat te danken aan bodemverbetering en het fokken met bewezen robuuste stieren.
Egbert Jan Hilbrands fokt op robuuste koeien die veel melk produceren. Drie keer daags melken in de robot draagt daar ook aan bij. Foto: Andrea van Schaik
Geplet graan is naast mais en natuurhooi onderdeel van het basisrantsoen. Graan levert extra energie. Het krachtvoer (eiwit- en energiebrok) wordt gevoerd in de melkrobot. Foto: Andrea van Schaik
De nuka’s verblijven op het melkveebedrijf in Wezup. Het oudere jongvee gaat naar de locatie in Orvelte. Foto: Andrea van Schaik
Het vooraanzicht van de woonzorglocatie in Wezup met het lunchcafé. Op deze locatie wonen en werken Albert en Geja Hilbrands en bieden 24-uurs zorg aan 14 bewoners. Foto: Andrea van Schaik
Op de zorglocatie in Aalden woont en werkt Inge Hilbrands, de dochter van Albert en Gea. Hier zijn acht kamers voor begeleid wonen. Foto: Andrea van Schaik
Desiré, een van de hulpboeren, is aan het werk in de keuken van het lunchcafé in Wezup. “Dit is naast een woonlocatie voor 24-uurs zorg met 14 kamers ook een mooie plek voor een zinvolle dagbesteding in het lunchcafé”, zegt Albert Hilbrands. Foto: Andrea van Schaik
De woonzorglocatie in Orvelte In 2009, waar familie Hilbrands dagbesteding aanbiedt en waar een potstal is voor jongvee en droge koeien. Foto: Andrea van Schaik