Premium
freelance redacteur
Richard Scheeve controleert de temperatuur van zijn aardappelen in de bewaring op verschillende plekken, om te kijken of er rot in zit. Foto: Hans Banus
Richard Scheeve doet veel landwerk in eigen beheer. Zoals graan zaaien en aardappelen oogsten en andere voorkomende werkzaamheden. Foto: Hans Banus
Medewerkers van akkerbouwbedrijf Scheeve zetten kisten met aardappels klaar om in de koeling te zetten. Foto: Hans Banus
Richard Scheeve ziet qua opbrengstpotentie meer heil in uitbreiding van de bewaarcapaciteit met een extra bewaarschuur dan in groei van het areaal. Foto: Hans Banus
Op de nieuwe locatie in Nieuw-Weerding is in 2018 een nieuwe bewaarplaats voor 5.000 ton aardappelen gebouwd met inpandig kantoor, werkplaats en werktuigenberging. Foto: Hans Banus
Op sommige stukken was de bovenste laag erg nat om bieten te kunnen rooien. De oorzaak is een leemlaag in de ondergrond. Foto: Hans Banus
Het werk wordt verzet met hulp van zoon Stijn, medewerkers, zzp’ers en stagiaires. Het oogsten van graan en bieten gebeurt in loonwerk. Foto: Hans Banus