AlgemeenNieuws

‘Emotie speelt grote rol bij voedsel’

Den Haag – Er is nooit zoveel kennis en technologie geweest op het gebied van voedsel als nu. Tegelijkertijd speelt emotie zo’n grote rol bij voedsel, dat politici geen keuze meer durven te maken.

Dat zegt Louise Fresco tijdens haar Dick de Zeeuwlezing in Den Haag.

Mensen zijn erg angstig bij voedselschandalen. “Niet voor de kwaliteit van het voedsel, maar voor gebrek aan controle op de voedselketen”, aldus Fresco.

De voedselspecialist wijst erop dat de voedselproductie voor het eerst is gestegen, terwijl de vervuiling als gevolg van deze productie is gedaald. “Dat is voor het eerst”, aldus Fresco. Er speelt in de voedselproblematiek echter meer dan techniek en kennis, waardoor geen keuzes worden gemaakt.

Fresco zegt dat we het niet kunnen veroorloven om niets te doen, omdat er nog steeds honderden miljoenen mensen zijn in de wereld die honger hebben. De wetenschapper spreekt van een tragische paradox dat er zoveel kennis is, maar dat de onwil om deze kennis te benutten ook nog nooit zo groot is geweest. “Alle kennis over genetisch gemodificeerde gewassen is er, maar de onwil om dit te gebruiken vanwege emotie en angst”, aldus Fresco.

Beheer
WP Admin