AlgemeenOpinie

Eerste slag PT boegbeeld

Het lijkt een bijzonder goede match: een tuindersdochter met statuur en een ministerachtergrond die goed kan binden.

Agnes van Ardenne lijkt voorwaar een steviger kandidaat voor de voorzitter van het Productschap Tuinbouw dan Tjibbe Joustra. En die schoenen zijn niet makkelijk te vullen.

Van Ardenne wordt weinig tijd gegund om op stoom te komen. Eenmaal binnen moet ze vrijwel gelijk de binding leggen met ondernemers. Volgens de benoemingscommissie is dat aan haar toevertrouwd. Ze staat te boek als warme vrouw met goede contactuele eigenschappen, maar kan ook op haar strepen staan.

Het is heel goed mogelijk dat het niet de enige topfiguur voor de tuinbouw wordt. Mogelijk moet ze een topman of -vrouw boven of naast zich dulden als Greenports Nederland een boegbeeld binnenhaalt. De tuinbouw moet zich hier nog over uitspreken, maar dat zijn veelal dezelfde partijen die in het PT vertegenwoordigd zijn. Wordt het dringen als tuinbouwvertegenwoordiger? Met de keuze voor een publiek bekende figuur als Van Ardenne lijkt die situatie te ontstaan.

Mocht dat boegbeeld er nog bijkomen dan krijgt de tuinbouw een top met ongekende statuur en netwerk. Het lijkt zaak snel duidelijkheid te geven over de toekomst van Greenports Nederland.

Beheer
WP Admin