AlgemeenAchtergrond

Eén van twee ontsnapten in België gepakt

Eén van de twee gedetineerden die zondag ontsnapten uit de gevangenis in het Belgische Namen, is vandaag in de kraag gevat.

De man werd gevonden in een schuur in het nabijgelegen plaatsje Warisoulx, waar hij zich had verstopt. Zijn kompaan is nog voortvluchtig.

De twee wisten zondag tijdens het luchten een vrouwelijke cipier te gijzelen en konden vervolgens ontkomen. De cipier raakte lichtgewond en moest psychologische bijstand krijgen.

Dit jaar hebben zich volgens minister van Justitie Stefaan De Clerck al 32 ontsnappingen voorgedaan uit gesloten strafinrichtingen in België, waaronder enkele zeer spectaculaire. Veel Belgische gevangenissen verkeren in slechte staat van onderhoud en zijn overbevolkt.

Het personeel van de gevangenis in Antwerpen hield maandag een stiptheidsactie om te protesteren tegen het personeelstekort en de overbevolking. Volgens de actievoerders zouden onder meer 200 gedetineerden extra moeten worden overgebracht naar de gevangenisruimte die België in Tilburg huurt.

De stiptheidsactie leidde er toe dat diverse gedetineerden niet op tijd naar het Antwerpse gerechtsgebouw konden worden vervoerd. Daardoor moest een aantal rechtszaken worden uitgesteld.

Beheer
WP Admin