AlgemeenAchtergrond

Dutch Flower Group

Dutch Flower Group is de houdstermaatschappij van een groep ondernemingen die actief is in de bloemen- en plantenbranche. Het bedrijf ontstond in 1999 uit de fusie van OZ en de Van Duyn Groep en geldt als de grootste handelsonderneming in bloemen en planten van Europa.

De onderneming verwacht het marktaandeel de komende ongeveer tien jaar te verdubbelen. DFG zou dan meer dan een kwart van de via Nederland lopende handel in bloemen en planten in handen hebben. Nu heeft de DFG al een kwart van de handel op Engeland, Italië en de VS in handen. De ambitie ligt vooral in Duitsland, Frankrijk en Rusland. In maart 2010 maakte het een samenwerking bekend met het Duitse Ruud Knorr. Samen hebben ze het bedrijf Blumen & Pflanzen Direkt opgericht. Het bedrijf levert conceptmatig bloemen en planten aan de Duitse retailketens.

DFG is opgedeeld in drie divisies: groothandel, supermarkten en import. De eerste twee betreft leveranties aan de betreffende sector, import houdt zich bezig met de invoer van producten uit Afrika en Zuid-Amerika en zorgt ervoor dat deze via veiling of exporteurs op de markt komen.

Door de moeizame marktomstandigheden heeft het handelsbedrijf in 2009 een bezuiniging van 12 miljoen euro doorgevoerd. Een van de onderdelen daarvan is uitstel van de geplande uitbreiding op het Trade Parc Westland Venus in Honselersdijk.

Financieel

Dutch Flower Group realiseerde in 2009 een omzet van meer ruim 750 miljoen euro. Dat is ruim 50 miljoen minder dan over 2008, maar conform de verwachting.

Adres

Dutch Flower Group
Magnolia 1
1424 LA De Kwakel

Website

Dutch Flower Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin