AlgemeenNieuws

DLV Plant neemt belang in Deens adviesbureau

Wageningen – DLV Plant neemt een minderheidsbelang in het Deense adviesbureau voor de tuinbouw GartneriRådgivningen. DLV Plant denkt vooral veel te kunnen leren over hoe de Deense partner bedrijven helpt met de verbetering van marketing. Voor GartneriRådgivningen werken ongeveer dertig adviseurs.

GartneriRådgivningen is onderdeel van de Deense kennisorganisatie Vfl (voorheen Daas) dat zich vooral richt op advisering van Deense tuinders. Het bedrijf heeft volgens directeur Jacco van der Wekken van DLV Plant vooral een sterke positie in de advisering aan vollegrondsgroentetelers en telers van hard- en zachtfruit en potplanten.

De werkcultuur van de Denen past volgens Van der Wekken goed bij de no-nonsense en op de praktijk gerichte werkwijze van DLV Plant. DLV Plant heeft reeds dochterondernemingen in Engeland, België, Spanje, Rusland, het Midden-Oosten, Oost-Afrika en Latijns-Amerika.

Duitsland, voor veel Nederlandse bedrijven de eerste bestemming van een buitenlandse investering, wordt vanuit Nederland bedient. Volgens Van der Wekken kijkt DLV Plant wel naar partners in Duitsland maar heeft dit geen hoge prioriteit.

Beheer
WP Admin