AlgemeenNieuws

Dijkhuizen noemt eisen Wakker Dier doorgeslagen

Wageningen – De eisen ten aanzien van dierenwelzijn van actiegroepen als Wakker Dier zijn eenvoudigweg doorgeslagen. Die uitspraak schrijft de Telegraaf toe aan Aalt Dijkhuizen, scheidend bestuursvoorzitter van Wageningen UR.

Dijkhuizen: “Internationaal gezien staan Denemarken, Zweden en Nederland aan de top. Je zult niet veel landen zien waar welzijn en gezondheid van dieren beter is geregeld. Actiegroepen als Wakker Dier vertekenen het beeld en dat blijft hangen in de hoofden van mensen.

Volgens Dijkhuizen loopt Nederland te ver voor de troepen uit bijvoorbeeld bij het verbod op nertsenhouderij. “Daarin staat Nederland alleen”, stelt Dijkhuizen vast. Hij voorziet dat het bont straks uit landen als Polen en China komt waar het dierenwelzijn nog in de kinderschoenen staat.

Een ander voorbeeld dat hij noemt is het verbod op legbatterijen in de EU, volgens hem een prima regel. Maar twee derde van de eieren wordt verwerkt in allerlei producten en de invoer van die producten is niet tegen te houden. “Niets staat de invoer van producten met batterijeieren in de weg”, aldus Dijkhuizen. Hij noemt het een effectieve manier om je eigen industrie om zeep te helpen.

De reactie van Wakker Dier op twitter laat weinig te raden over. Wakker Dier twittert: “Pro-bont en legbatterij? Goed dat het pensioen bestaat voor mensen met een verouderde maatschappijvisie.”

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin