AlgemeenNieuws

Dijkhuizen: geen pluim voor Deen

Venlo – Supermarktketen Deen en andere supermarkten die door de knieën gaan voor de acties van Wakker Dier, verdienen geen pluim vanuit oogpunt van duurzaamheid. Ze spannen naar de mening van bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR zelfs het paard achter de wagen. Dit zei Dijkhuizen op een jaarsymposium van de LLTB in Venlo.

Door te kiezen voor langzaam gegroeide kip in plaats van de gangbaar geproduceerde kip (door Wakker Dier aangeduid als ‘plofkip’) verbetert weliswaar het dierenwelzijn iets, maar nemen de emissies uit mest en het landgebruik toe. Dat is met een sterk groeiende wereldbevolking en dito voedselbehoefte geen goede zaak, aldus Dijkhuizen.

Probleem is volgens hem echter dat anti-veehouderijclubs “boos zijn op de feiten”. Ze willen de waarheid niet horen en verdraaien die ook nog eens. Dat gebeurt onder meer veel in sociale media. Wat Dijkhuizen ook kwalijk vindt, is dat een volgens hem relatief kleine groep mensen claimt te spreken namens de samenleving. Effectief tegengas is er niet en supermarkten, politici en zelfs overheden gaan er voor door de knieën.

Beheer
WP Admin