AlgemeenAchtergrond

Dieren, dipjes en De Uitdaging

Kent u dat gevoel: een beetje mistroostig, moe en lusteloos? Ik vind het elke keer weer hard halen wanneer de wintertijd is aangebroken. Een flinke dosis vitaminepillen, sappige mandarijnen en lekker sporten helpen mij om weer in het juiste ritme te komen. Vorige week zag ik een item bij Editie NL over winterdip bij huisdieren. Is uw hond of kat in deze tijd lusteloos, minder actief en zitten ze maar een beetje saai voor zich uit te staren, dan kan het best eens zijn dat ze last hebben van een winterdipje. Veel wandelen, lekker actief bezig zijn en aandacht blijken de beste methoden om uw hond of kat weer lekker in zijn of haar vel te krijgen. Tja, daarin verschillen mensen dan blijkbaar niet zoveel van dieren.

Huisdieren zijn uit in 2008

Een winterdipje bij dieren, daar kan ik nog wel inkomen. Maar toch vind ik dat mensen tegenwoordig wel eens doorslaan in het ‘vermenselijken’ van huisdieren. Zo hebben sommige honden een grotere kledingkast dan hun baasjes en dragen katten juwelen alsof ze dit altijd gedaan hebben. Maar als we de trendwatchers mogen geloven zijn pet’s passé in 2008. Ik moet niet denken aan alle honden en katten die een dakloos bestaan te wachten staan. Ik vind het dan ook moeilijk te verteren dat sommige mensen zonder pardon beweren dat boeren slecht voor hun dieren zorgen terwijl diezelfde mensen dieren zien als fashionitems en ze even makkelijk bedanken als aanschaffen. De wereld lijkt soms op zijn kop te staan. Maar het is wel de wereld waarin wij, jonge boeren, besluiten om een toekomst op te bouwen. Daarom is het in mijn ogen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat burgers niet totaal vervreemden van de agrarische sector. Maar hoe we dat precies aan moeten pakken? Dat zou een mooie opdracht zijn voor De Uitdaging!

Dakloze koeien

Maar helaas is het vraagstuk communicatie boer – burger niet de opdracht van deze week. Terug naar de realiteit dus en op naar het management van mijn virtuele melkveebedrijf. En ik moet eerlijk zijn: ik ben blij dat het slechts een virtueel bedrijf is want anders zouden mijn koeien wel eens, onbedoeld, dakloos kunnen worden. Het is voor mij een hele dobber om deze week de juiste managementbeslissingen te maken. Ik kan deze week dus ook wel wat extra hulp gebruiken! Alle tips en adviezen zijn welkom, maar vergeet vooral niet te stemmen!

Beheer
WP Admin